Voor de duidelijkheid: de staande jongen op de foto heeft zijn pees niet gelost. De liggende jongen was al uitgeschakeld.
Volledig scherm
Voor de duidelijkheid: de staande jongen op de foto heeft zijn pees niet gelost. De liggende jongen was al uitgeschakeld. © Sam Vanacker

Jeugd gaat elkaar (veilig) te lijf met pijl en boog

 1. Stem jouw favoriet tot publiekprijswinnaar Junior Stadsdichter 2022
  Roeselare

  Stem jouw favoriet tot publiek­prijs­win­naar Junior Stadsdich­ter 2022

  Ook dit jaar duidt stad Roeselare opnieuw een Junior Stadsdichter aan. De voorbije maanden stuurden niet minder dan 540 kinderen hun gedicht rond het thema dromen in en de jury duidde naast een winnaar, die later bekend gemaakt wordt, ook een top vijf aan. Nu kan het brede publiek zijn of haar stem laten horen en meebepalen wie met de publieksprijs aan de haal gaat. De genomineerden zijn Andreas Vandenbogaerde, leerling van het vijfde leerjaar van SBS De Octopus Lotte Leroy en Angelien Bouckaert die op hun beurt in het vijfde en zesde leerjaar van de Sint-Jozefschool zitten, Stan Develter uit het zesde leerjaar van Lenteland en Abel Vanneste, leerling van het vijfde leerjaar van SBS De Brug. Hun gedichten zijn te lezen op https://jeugd.roeselare.be/wedstrijd-junior-stadsdichter-2022 waar je ook direct je stem kan uitbrengen op je favoriet. Tot 30 januari kan je je stem uitbrengen.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Na drie maanden gemis door corona worden deze hartsvriendinnen herenigd in het ziekenhuis: “Ze geven elkaar courage”
  PREMIUM
  Roeselare/Rumbeke

  Na drie maanden gemis door corona worden deze hartsvrien­din­nen herenigd in het ziekenhuis: “Ze geven elkaar courage”

  Een ziekenhuisopname tijdens de coronacrisis maakte in het najaar van 2021 een einde aan de koffiekletsjes die meermaals per week de dag van Marie-José Vandekerckhove (88) en Annie Deleye (82) opfleurden. Vorige week werden de hartsvriendinnen toevallig herenigd op de revalidatieafdeling van AZ Delta, waar ze dezer dagen een kamer delen. “Ze fleuren op door elkaars gezelschap”, horen we bij hun kinderen.