Het geluk van Francesco Vanderjeugd (Open Vld) kan niet op bij zijn overwinning.
Volledig scherm
Het geluk van Francesco Vanderjeugd (Open Vld) kan niet op bij zijn overwinning. © Foto Couvreur

"Ik heb geweend als een klein kind"

STADEN3.542 voorkeurstemmen kreeg hij achter zijn naam. Voor een gemeente met een kleine 11.000 inwoners is dat ongezien. CD&V-burgemeester Josiane Lowie klokte in haar hoogdagen af op 2.175. Dat Francesco Vanderjeugd (Open Vld) het goed zou doen, was te verwachten. Maar dat de flamboyante coiffeur op eigen houtje voor meer dan de helft van de stemmen in Staden zou zorgen? Dat had niemand zien aankomen.

 1. “Hoeveel hersenen heeft u kapotgemaakt in de streek?” Rechter snoeihard voor dealer die ruim 4,6 kilo speed en xtc aan de man bracht
  Houthulst

  “Hoeveel hersenen heeft u kapotge­maakt in de streek?” Rechter snoeihard voor dealer die ruim 4,6 kilo speed en xtc aan de man bracht

  Een drietal uit Houthulst moest zich dinsdagmorgen verantwoorden bij de Veurnse strafrechter wegens drugshandel. Het kopstuk zou maar liefst 4,6 kilogram speed en xtc hebben verkocht aan afnemers in en rond Houthulst, in een tijdspanne van drie jaar. Hij riskeert twee jaar cel, 8.000 euro boete en een verbeurdverklaring van 10.000 euro drugsgeld.
 2. Bouw vaccinatiecentrum in Expo Roeselare heeft geen gevolgen voor plannen coronaproof evenementenlocatie
  Roeselare

  Bouw vaccinatie­cen­trum in Expo Roeselare heeft geen gevolgen voor plannen corona­proof evenemen­ten­lo­ca­tie

  De beslissing om Expo Roeselare om te vormen tot vaccinatiecentrum voor de inwoners van Roeselare, Staden, Ardooie, Moorslede, Hooglede en Lichtervelde heeft geen impact op de plannen van het stadsbestuur om de expohallen om te vormen tot coronaproof evenementenlocatie. “Evenementen zijn de komende tijd sowieso nog niet aan de orde”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). “De Expo is tot oktober gereserveerd als vaccinatiecentrum, maar die timing kan nog wijzigen als er bijvoorbeeld plots sneller gevaccineerd kan worden. De plannen voor de coronaproof evenementenlocatie blijven bestaan, maar zijn voorlopig niet prioritair.”
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis