Francesco Vanderjeugd en Mercedes Van Volcem.
Volledig scherm
Francesco Vanderjeugd en Mercedes Van Volcem. © Joke Couvreur

Groothartig gebaar kost Francesco Vanderjeugd (Open Vld) zitje in Vlaams parlement: “Pijnlijk, maar geen spijt van mijn beslissing”

Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) is zijn zitje in het Vlaams parlement kwijt. Hij wijst daarbij niet alleen met de vinger naar de enorme winst van het Vlaams Belang, maar ook naar de beslissing van Open Vld om het Loppems wit konijn Kathleen Verhelst de tweede plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst te geven. Daardoor offerde Vanderjeugd zijn derde plaats op de Vlaamse lijst op om de Brugse Mercedes van Volcem aan boord te houden, maar dat breekt hem nu zuur op.

3 reacties

 • Alain Tratsaert

  2 jaar geleden
  Verhelst is top een heeft zoveel meer ervaring dan hem. Toch logisch dat ze haar op de 2e plaats zetten.
 • Dany Duivejonk

  2 jaar geleden
  Vanderjeugd had toch een zware burn-out ? ... hij heeft nu nog zijn burgemeesterswedde en zijn kapsalon ... nog voldoende om van te leven toch ... en weer ademruimte om zijn burn-out achter zich te laten ... goed toch ? Aangezien hij de chouchou is van Tommelein zal er hier en daar wel iets te rapen vallen zeker, gecoöpteerd senator misschien ...
 • Frank Van Hevel

  2 jaar geleden
  Tja dat systeem van opvolgers is echt oneerlijk. Met nul stemmen kan je zo een zitje krijgen in het parlement. Tijd om de opvolgerslijst af te schaffen. Blij dat ook eens een politicus dit vermeldt.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Geen boekingen in Spaanse B&B, dus opent dit koppel in thuisstad pop-uptapasbar: “B&B zo op de kaart zetten in Roeselare”
  Roeselare

  Geen boekingen in Spaanse B&B, dus opent dit koppel in thuisstad pop-uptapasbar: “B&B zo op de kaart zetten in Roeselare”

  Katia Lybeer en Yves De Busschere openen op 1 februari Bar Pesetas langs de Delaerestraat. Met hun tijdelijke pop-uptapasbar wil het koppel niet alleen wat Spaanse sfeer naar Roeselare brengen maar bovenal in moeilijke tijden hun eigen B&B Torre de la Campana op een steenworp van het Spaanse Cartagena in de kijker zetten in hun thuisstad. “Corona had een stevige impact op de boekingen in 2020 en we vragen ons bang af wat 2021 zal brengen”, klinkt het.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre