Francesco Vanderjeugd en Mercedes Van Volcem.
Volledig scherm
Francesco Vanderjeugd en Mercedes Van Volcem. © Joke Couvreur

Groothartig gebaar kost Francesco Vanderjeugd (Open Vld) zitje in Vlaams parlement: “Pijnlijk, maar geen spijt van mijn beslissing”

Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) is zijn zitje in het Vlaams parlement kwijt. Hij wijst daarbij niet alleen met de vinger naar de enorme winst van het Vlaams Belang, maar ook naar de beslissing van Open Vld om het Loppems wit konijn Kathleen Verhelst de tweede plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst te geven. Daardoor offerde Vanderjeugd zijn derde plaats op de Vlaamse lijst op om de Brugse Mercedes van Volcem aan boord te houden, maar dat breekt hem nu zuur op.

 1. Originele switch in coronatijd: cafébaas St. Georges opent online speelgoedwinkel en gebruikt café als etalage
  Roeselare

  Originele switch in coronatijd: cafébaas St. Georges opent online speelgoed­win­kel en gebruikt café als etalage

  Jens Brysse (31) van het Roeselaarse café St. Georges verruilt het tappen van pintjes in huidige coronatijden even voor het verkopen van duurzaam en verantwoord speelgoed. Samen met z’n vriendin Bieke Vancoillie (27) zette hij de webshop Little Lama op. Eén van de ramen van Jens z’n café aan het Stationsplein richtte het koppel, nu de zaak toch verplicht op slot is, tijdelijk in als speelgoed-etalage. Maar ook straks, als we opnieuw op café mogen, blijft Little Lama want Bieke hoopt er ooit voltijds de kost mee te verdienen.
 2. N-VA pleit voor ondergrondse parking onder nieuw stadhuis: “Eenmalige kans om zonder verlies van parking Grote Markt te vergroenen”
  Roeselare

  N-VA pleit voor ondergrond­se parking onder nieuw stadhuis: “Eenmalige kans om zonder verlies van parking Grote Markt te vergroenen”

  Gewapend met een bakwagen, een spade en veiligheidshelmen pleitte N-VA woensdagmiddag op ludieke wijze voor de bouw van een ondergrondse betaalparking onder het nieuwe stadhuis. De realisatie van een nieuwe parking biedt volgens de oppositiepartij kans om extra parking te creëren in het hart van de stad en tegelijkertijd de Grote Markt aantrekkelijker te maken.
 1. Het ultieme gezinsmoment in lockdown: Patrick giet rally-avontuur van zijn leven in uniek fotoboek
  PREMIUM
  Gits/Staden/Roeselare

  Het ultieme gezinsmo­ment in lockdown: Patrick giet ral­ly-avon­tuur van zijn leven in uniek fotoboek

  Autodealer Patrick Debusseré uit Gits, die in 2019 deelnam aan de langste en zwaarste historische rally ter wereld, heeft die ervaring tijdens de lockdown nog eens helemaal herbeleefd, samen met zijn voltallige gezin. Negen maanden werkte hij aan een indrukwekkend koffietafelboek over de zevende editie van Peking-Parijs. Het boek telt 396 pagina’s, weegt 3 kilo en is beschikbaar in twee verschillende genummerde Limited Editions. Het ultieme tijdverdrijf in coronatijden.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?