Go! basisschool 't Klavertje gaat voortaan door het leven als methodeschool Blink.
Volledig scherm
Go! basisschool 't Klavertje gaat voortaan door het leven als methodeschool Blink. © CDR

Go! basisschool ’t Klavertje gaat verder als methodeschool Blink: “En tegen 1 september komt er ook een nieuwbouw”

StadenGo! basisschool ’t Klavertje is niet meer. Voortaan gaat de Stadense school door het leven als methodeschool Blink. Naast een nieuwe onderwijsmethodiek verrijst er tegen het nieuwe schooljaar ook een nieuwbouw op de site in de Diksmuidestraat. Blink is de enige Daltonschool in West-Vlaanderen. “Door een nieuwe weg in te slaan, hopen we te groeien”, zegt directeur Lysbeth Snauwaert. 

 1. BINNENKIJKEN. Hoogste restaurant van Roeselare staat te koop: panoramisch zicht over regio vanop twaalfde verdieping
  PREMIUM
  Roeselare

  BINNENKIJ­KEN. Hoogste restaurant van Roeselare staat te koop: panora­misch zicht over regio vanop twaalfde verdieping

  Al sinds 1964 kun je gastronomisch dineren en tegelijk genieten van een panoramisch zicht over Roeselare en de wijde omgeving op de twaalfde verdieping van residentie Orchidee. Toen uitbaters Kris Blouwe en Nancy Dutry vorig jaar besloten hun restaurant Orchidee te verhuizen, besloot de eigenaar de unieke locatie te verkopen. “Bij helder weer zie je zelfs de Kemmelberg liggen”, zegt Maxim Roelens, zaakvoerder van Bricx Vastgoed.
 2. Negentigste Roeselaarse batjes lokken veel volk ondanks regenachtige zaterdag: “Kuieren, kopen en kijken is waar het allemaal om draait”
  PREMIUM
  Roeselare

  Negentig­ste Roeselaar­se batjes lokken veel volk ondanks regenachti­ge zaterdag: “Kuieren, kopen en kijken is waar het allemaal om draait”

  Na twee jaar corona kon Roeselare eindelijk terug genieten van volwaardige Batjes. Ondanks de motregen was het gezellig druk op batjeszaterdag, terwijl het op zondag overal over de koppen lopen was. Er werd massaal gekuierd, gekeken en uiteraard ook gekocht. “Je voelt echt dat de mensen weer willen buiten komen”, zegt Lieve Lanszweert (82) van de gelijknamige lederzaak in de Manestraat. Ze is aan haar 64ste (!) Batjes toe.