Volledig scherm
© Sam Vanacker

Geen uitbreiding van aantal opvangplaatsen voor asielzoekers

Het aantal opvangplaatsen voor asielzoekers in Staden blijft op tien. In augustus kregen verschillende lokale besturen een brief van Fedasil met de - vrijblijvende - vraag of het haalbaar was om het aantal opvangplaatsen met twintig procent op te trekken. Daar gaat het Stadense gemeentebestuur niet op in.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Staden op zaterdag 17 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Staden op zaterdag 17 oktober

  In Staden zijn er op één dag 13 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 48 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Staden op 417 te liggen. Omdat Staden meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Sp.a Ledegem schenkt winterjassen aan Roeselaarse Télévestiaire
  Roeselare/Ledegem

  Sp.a Ledegem schenkt winterjas­sen aan Roeselaar­se Télévesti­ai­re

  Sp.a Ledegem zamelde in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede kinderjassen in. Die schonk voorzitter Hélène Vanacker op aanraden van Roeselaars schepen van armoedebestrijding Michèle Hostekint (Sp.a en de Vernieuwers) aan de Télévestiaire in Roeselare. De kinderjassen zullen niet zomaar in de rekken van de winkel langs de Noordstraat belanden waar ze vervolgens voor een prikje worden verkocht. Daarentegen zullen de jassen in samenwerking met het OCMW en het CAW gratis geschonken worden aan kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen uit de regio Roeselare-Tielt. Hiervoor zal samengewerkt worden met het OCMW en het CAW.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement