Zaakvoerder David Daenens met een Belgian Mum N°1 in de hand. Op de achtergrond de originele Belgian Mums, de chrysanten.
Volledig scherm
Zaakvoerder David Daenens met een Belgian Mum N°1 in de hand. Op de achtergrond de originele Belgian Mums, de chrysanten. © Foto SVR

Gediflora lanceert chrysantenbier

OOSTNIEUWKERKEChrysantenkwekerij Gediflora uit Oostnieuwkerke brengt met 'Belgian Mum N°1' een blond bier van 6.5% op de markt dat met chrysantenextract gebrouwen is. "De eerste 1.000 liter is al zo goed als uitverkocht", zeggen zaakvoerders Elien Pieters en David Daenens trots.

 1. Stadsbestuur koopt panden langs Patersstraat, uitbaters horecazaken reageren verdeeld
  PREMIUM
  Roeselare

  Stadsbe­stuur koopt panden langs Paters­straat, uitbaters horecaza­ken reageren verdeeld

  Stad Roeselare telt 825.000 euro neer om alle gebouwen langs de Patersstraat, inclusief die op de hoek met de Zuidstraat en de Botermarkt, aan te kopen. De stad gaat de komende maanden, met respect voor de bestaande huurcontracten, in gesprek met de handelaars die er gevestigd zijn. Op vandaag reageren zij alvast verdeeld. De ene horeca-uitbater wil absoluut op zijn huidige locatie blijven, de andere kan de Patersstraat niet snel genoeg verlaten.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.