Het gezin van wijlen Karl Vermeulen. We zien Janne en Ward Vermeulen, samen met hun mama Hilde. Broer Gijs was verontschuldigd voor de foto. Het gezin organiseert twee weekends op rij een Container Cup in Staden, om aandacht te vragen en geld in het laatje te brengen voor de strijd tegen darmkanker. Een grote foto van Karl krijgt ook een mooi plaatsje aan de container.
Volledig scherm
Het gezin van wijlen Karl Vermeulen. We zien Janne en Ward Vermeulen, samen met hun mama Hilde. Broer Gijs was verontschuldigd voor de foto. Het gezin organiseert twee weekends op rij een Container Cup in Staden, om aandacht te vragen en geld in het laatje te brengen voor de strijd tegen darmkanker. Een grote foto van Karl krijgt ook een mooi plaatsje aan de container. © Sam Vanacker

Familie en vrienden van wijlen Karl Vermeulen organiseren Karls Containercup: “We willen dat zijn lijdensweg niet voor niets is geweest”

StadenOp vrijdag 26 november is het precies twee jaar geleden dat Karl Vermeulen de strijd verloor tegen darmkanker. Om Karl te herdenken, maar ook om darmkankeronderzoek te steunen en te sensibiliseren, organiseren zijn weduwe en kinderen twee weekends op rij ‘Karls Containercup’, een sportieve zevenkamp, helemaal volgens het concept van het televisieprogramma. 

 1. Roeselare moet setje aan Gent laten
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Roeselare moet setje aan Gent laten

  Gentcoach Van Huffel sleutelde aan zijn team en begon met Fischer, Doumbia en Brems in de basis. Bij Roeselare was Ahyi de opvallende naam tussen de lijnen. De ex-speler van Gent kende een moeilijke start met een offensieve 2 op 9. Bij Roeselare mochten ze zich gelukkig prijzen dat de tegenstander op aanvallend vlak niets voorstelde in het openingsspel. Het team geraakte in dat onderdeel maar aan 26%. Met zo’n cijfers kun je geen spelletje pakken. Dat gebeurde wel na de kampwissel omdat Gent met Fischer (7 op 10) en Vandecaveye (5 op 10) nu wel beter voor de dag kwam. Vanmedegael greep in de derde beurt in door Koukartsev in te brengen maar het was vooral een sterk middencompartiment dat de West-Vlamingen over de streep trok. Van Huffel gooide in het laatste spel met De Vries en Kjaer zijn aanvallende troeven op tafel. Beiden losten de verwachtingen in maar de Gentenaars kregen maar geen vat op het Roeselaarse midden., Tammearu liet zich op de hoeken gelden. De topscorer zou ook uitgeroepen worden tot man van de match.
 1. Wandtapijten en schilderijen te kijk in kunstcafé Barlaban
  Roeselare

  Wandtapij­ten en schilderij­en te kijk in kunstcafé Barlaban

  Het Roeselaarse kunstcafé Barlaban pakt elke 40 dagen uit met een nieuwe expo. Vanaf donderdag 26 januari tot en met 5 maart kan je er kennismaken met een minder gekende kunstvorm zijnde het maken van tapijten. Dit dankzij de werken van Oostendenaar David Smulders, schilder beeldend kunstenaar en tapijtontwerper. Hij is 20 jaar actief en omschrijft zijn stijl als constructief abstract. In deze tentoonstelling stelt David wandtapijtjes in combinatie met schilderijen tentoon. De expo is te bezoeken tijdens de openingsuren van het café langs de Sint-Hubrechtsstraat en op zondag 5 maart is er vanaf 18.30 uur een meet & greet met de kunstenaar. Meer op https://barlaban.weebly.com/.