Verschillende spelers van KSK Oostnieuwkerke zouden in het zwart zijn uitbetaald. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende spelers van KSK Oostnieuwkerke zouden in het zwart zijn uitbetaald. (illustratiebeeld) © Thinkstock

En dan troffen speurders plots een opvallend documentje aan in de Jaguar van de voorzitter: zaak rond in zwart betaalde premies bij KSK Oostnieuwkerke voor rechter

OostnieuwkerkeSpeurders vielen in 2018 binnen in het bouwbedrijf van K.G. (51) uit Oostnieuwkerke. De inval kwam er door een groot onderzoek naar sociale dumping van het federaal parket, maar bracht ook een systeem van zwarte premies aan het licht bij voetbalclub KSK Oostnieuwkerke. Een rondslingerende Excel-lijst in de wagen van de voorzitter zette alles in gang. De man en twee bestuursleden van de eersteprovincialer verschenen woensdag voor de Brugse strafrechter. “Dit was een gangbare praktijk in het provinciaal voetbal”, stelden ze.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Griezelen in Zuid West-Vlaanderen: 10 tips voor een geslaagde Halloween
  PREMIUM
  Zuid West-Vlaanderen

  Griezelen in Zuid West-Vlaanderen: 10 tips voor een geslaagde Halloween

  Het griezeligste feest van het jaar nadert met rasse schreden. Aan heel wat Vlaamse voordeuren kan je nu al pompoenen, spookjes of heksen spotten, terwijl wij onze keukenkast alvast aanvulden met wat extra snoep. De gevolgen van corona dunden het traditioneel rijke aanbod in het zuiden van West-Vlaanderen ook dit jaar helaas wat uit, maar dat neemt niet weg dat er flink gegriezeld kan worden in aanloop naar 31 oktober.