Tijdens de herdenking voor Lydia Jaecques werd een hartje gevormd.
Volledig scherm
Tijdens de herdenking voor Lydia Jaecques werd een hartje gevormd. © Joke Couvreur

Emotionele herdenking: familie en vrienden vormen levensgroot hart voor verongelukte Lydia (32)

Vrienden en familieleden van de op 24 juli verongelukte Lydia Jaecques uit Vlamertinge hielden zaterdag een sereen en beklijvend herdenkingsmoment op een internationaal paramotortreffen in Staden. De 32-jarige vrouw kwam in Diksmuide om het leven bij een crash. Eind deze maand hopen ze als ultieme ode in Italië een record te breken en dat postuum op haar naam te kunnen zetten.

 1. Tienen met nachtklok... waar enkel een verloren kat nog ronddwaalt
  Tienen

  Tienen met nachtklok... waar enkel een verloren kat nog ronddwaalt

  Na een drukke dag en een nog hectischere avond heb ik het plan om vroeg onder de veren te kruipen. Geen probleem in het landelijke en rustige Goetsenhoven... Helaas. Bietenvrachtwagens denderen over de kasseiweg, waardoor zowat het hele huis rammelt, op zoek naar een verse lading voor de aanvoer naar de suikerfabriek. Slapen zit er dus niet meteen in en besluit ik om, mits een speciale toelating, de sfeer van de avondklok te gaan opsnuiven in Tienen.
 2. Nu horeca dicht is: app en infokaartjes wijzen weg naar openbare toiletten

  Nu horeca dicht is: app en infokaart­jes wijzen weg naar openbare toiletten

  Door de verplichte sluiting van de horeca komt een ander nijpend probleem weer aan de oppervlakte: waar kan ik nog terecht als de nood hoog is? Roeselare speelt hier op in door de HogeNood app, die ze in februari al lanceerde, opnieuw in de kijker te zetten. Die app toont je niet alleen het dichtstbijzijnde toilet, maar ook de route erheen, de voorzieningen en openingsuren. Geen smartphone? Je vindt hier een overzicht van de openbare toiletten in het centrum. Daarnaast worden in de winkels, aan het onthaal in het stadhuis, in ARhus en door shoppinggidsen en gemeenschapswachten kaartjes met vermelding van de openbare toiletten bedeeld.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'