Marino Vaneenoo en Gwenny Blanckaert met hun kroost. We zien Xael, Leax, Xeal, Alex, Axel, Exla, Xela, 
en baby Xale
Volledig scherm
Marino Vaneenoo en Gwenny Blanckaert met hun kroost. We zien Xael, Leax, Xeal, Alex, Axel, Exla, Xela, en baby Xale © Joke Couvreur

Creatief met A, L, E en X: negen kinderen met dezelfde vier letters in hun naam. “We gaan voor twaalf kinderen. Er zijn nog combinaties over”

Gwenny Blanckaert en Marino Vaneeno uit Staden hebben onlangs hun negende kindje verwelkomd. De kleine Xale werd op 19 april geboren in Ieper en is het zusje van - hou u vast - Alex (11), Axel (10), Xela (8), Lexa (7), Xael (6), Xeal (5), Exla (3) en Leax (2). Vier letters, negen kindernamen. “We gaan voor twaalf kinderen. Er zijn nog combinaties over”, zegt mama Gwenny.

61 reacties

 • Ignace Van Bost

  7 maanden geleden
  Niet meer verantwoord in deze tijden. Oplossing geen kindergeld na derde kind.
 • Jennifer Peeters

  3 jaar geleden
  Hoeveel kindergeld krijgen die elke maand? Als je kinderen wil en je kiest voor een groot gezin, zorg er dan zelf voor. Nu leven die mensen op de kosten van de maatschappij. Ik vind dat profiteren!!!
 • Valerie De Mey

  3 jaar geleden
  12 kinderen is inderdaad veel maar als die mensen zo een kroost wensen is het hen gegund! Er zijn al genoeg egoïstische mensen die er gene willen of ééntje die alles kan en mag krijgen. Zo een groot gezin leert veel van elkaar. Kindergeld afschaffen? Of tot enkel max 2 kinderen? Schaf dan ook alles af voor de 1 oudergezinnen. Schaf dan ook sociale zekerheid af. Wat een onzin. Met het kindergeld alleen betaal je niet alles! Niet alles draait om materialisme !
 • Vera Bres

  3 jaar geleden
  Zij "de ouders " beslissen ,maar het is onverantwoord zoveel kinderen , wat als ze later echt willen gaan studeren, wie gaat dat betalen , hun toekomst zal beperkt worden.Ik denk zo'n 15 jaar geleden ging onze dochter naar de hoge school ...inschrijvings geld was niet min hoor en dan doen ze alleen de deur maar open.en ieder jaar opnieuw ,dan begint het met leerboeken etc ...
 • Kostas Daskalopoulos

  3 jaar geleden
  Dikke proficiat en super goed gedaan met de grote familie!!! Minder goed gedaan met de namen
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Go! basisschool ’t Klavertje gaat verder als methodeschool Blink: “Naast een nieuw pedagogisch project komt er tegen 1 september ook een nieuwbouw”
  Staden

  Go! basis­school ’t Klavertje gaat verder als methode­school Blink: “Naast een nieuw pedago­gisch project komt er tegen 1 september ook een nieuwbouw”

  Go! basisschool ’t Klavertje is niet meer. Voortaan gaat de Stadense school door het leven als methodeschool Blink. Niet alleen wordt er geopteerd voor een nieuwe onderwijsmethodiek, er verrijst tegen het nieuwe schooljaar ook een nieuwbouw op de site langs de Diksmuidestraat. Blink is de enige school in West-Vlaanderen die zich voor haar pedagogisch visie voortaan baseert op het Daltononderwijs. Dit in combinatie met eigen accenten van het team. “Door een nieuwe weg in te slaan, hopen we te groeien”, aldus directeur Lysbeth Snauwaert.
 3. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.