Marino Vaneenoo en Gwenny Blanckaert met hun kroost. We zien Xael, Leax, Xeal, Alex, Axel, Exla, Xela, 
en baby Xale
Volledig scherm
Marino Vaneenoo en Gwenny Blanckaert met hun kroost. We zien Xael, Leax, Xeal, Alex, Axel, Exla, Xela, en baby Xale © Joke Couvreur

Creatief met A, L, E en X: negen kinderen met dezelfde vier letters in hun naam. “We gaan voor twaalf kinderen. Er zijn nog combinaties over”

Gwenny Blanckaert en Marino Vaneeno uit Staden hebben onlangs hun negende kindje verwelkomd. De kleine Xale werd op 19 april geboren in Ieper en is het zusje van - hou u vast - Alex (11), Axel (10), Xela (8), Lexa (7), Xael (6), Xeal (5), Exla (3) en Leax (2). Vier letters, negen kindernamen. “We gaan voor twaalf kinderen. Er zijn nog combinaties over”, zegt mama Gwenny.

61 reacties

 • Ignace Van Bost

  9 maanden geleden
  Niet meer verantwoord in deze tijden. Oplossing geen kindergeld na derde kind.
 • Jennifer Peeters

  3 jaar geleden
  Hoeveel kindergeld krijgen die elke maand? Als je kinderen wil en je kiest voor een groot gezin, zorg er dan zelf voor. Nu leven die mensen op de kosten van de maatschappij. Ik vind dat profiteren!!!
 • Valerie De Mey

  3 jaar geleden
  12 kinderen is inderdaad veel maar als die mensen zo een kroost wensen is het hen gegund! Er zijn al genoeg egoïstische mensen die er gene willen of ééntje die alles kan en mag krijgen. Zo een groot gezin leert veel van elkaar. Kindergeld afschaffen? Of tot enkel max 2 kinderen? Schaf dan ook alles af voor de 1 oudergezinnen. Schaf dan ook sociale zekerheid af. Wat een onzin. Met het kindergeld alleen betaal je niet alles! Niet alles draait om materialisme !
 • Vera Bres

  3 jaar geleden
  Zij "de ouders " beslissen ,maar het is onverantwoord zoveel kinderen , wat als ze later echt willen gaan studeren, wie gaat dat betalen , hun toekomst zal beperkt worden.Ik denk zo'n 15 jaar geleden ging onze dochter naar de hoge school ...inschrijvings geld was niet min hoor en dan doen ze alleen de deur maar open.en ieder jaar opnieuw ,dan begint het met leerboeken etc ...
 • Kostas Daskalopoulos

  3 jaar geleden
  Dikke proficiat en super goed gedaan met de grote familie!!! Minder goed gedaan met de namen
 1. Ic Dien viert laureaten
  Roeselare/Gits

  Ic Dien viert laureaten

  Het einde van het schooljaar stond voor vijftig afstuderende verpleegkundigen van IC Dien in Roeselare synoniem met een feestelijk moment: hun proclamatie met de uitreiking van de diploma’s in het Peristylium in Gits in het bijzijn van onze burgemeester Kris Declercq en schepen Bart Wenes. “Een plechtig moment, zeker met de eedaflegging”, vertelt directeur Luc Vanrobaeys. “De studenten die bij ons de opleiding verpleegkunde starten, koesteren vaak al lang de droom om verpleegkundige te worden. Eindelijk gaat die dan ook, na hard werken, in vervulling. Dit jaar doen we ook iets nieuw: vanuit elke uitstroomrichting wordt 1 laureaat gekozen die een uitmuntende stage heeft gedaan. Zij krijgen een attentie vanuit de school.” Alle afstuderenden gaan meteen aan het werk. Meer op www.icdien.be. Inschrijven kan dagelijks tot en met 8 juli en opnieuw vanaf 16 augustus.