Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Henk Deleu

Corona dwingt Chirojongens Sint-Jan om zomerkamp op te breken

StadenHet Chirokamp van de Chirojongens Sint-Jan uit Staden is voortijdig stopgezet door enkele coronabesmettingen. Dat meldt de jeugdbeweging zelf via hun sociale media.

 1. Tuinhier organiseert plantenruilbeurs
  Rumbeke

  Tuinhier organi­seert planten­ruil­beurs

  De zomer van 2022 was droog, héél droog. Sommige planten en struiken deden hun voordeel met het warme weer, terwijl andere planten er maar triestig bij stonden of zelfs kapot kapot. Daarom organiseert Tuinhier Rumbeke, die dit jaar 50 jaar bestaat, op zaterdag 1 oktober een plantenruilbeurs. De beurs moet de gelegenheid zijn om nieuwe plantjes te verwerven maar eveneens voor een gezellige tuinbabbel. De plantenruilbeurs wordt georganiseerd bij Roger en Nora Alliët-Quagebeur langs de Koestraat 211. Ze start om 10 uur en Tuinhier Rumbeke kreeg voor de organisatie ervan de steun van de Rumbeekse Gezinsbond en De Mandelbie.
 2. Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”
  PREMIUM
  Roeselare/Menen

  Leerkracht Bart (42) verdedigt Belgische eer op eerste WK gravelrace: “Als ik bij de vijf beste Belgen eindig, spring ik een gat in de lucht”

  Bart Goudeseune (42) verdedigt begin oktober de Belgische driekleur op het eerste WK gravelracen in Italië. De leerkracht lichamelijke opvoeding ontdekte de gravelbike, een kruising tussen een koersfiets en een mountainbike, tijdens corona. Die nieuwigheid wakkerde het competitiebeestje in Bart aan. “Het is toch speciaal dat ik straks in een truitje van de Belgische ploeg mag rijden”, vindt Bart.