De laureaten van de Stadense Cultuurprijs 2022. De award ging naar wijlen Richard Boel.
Volledig scherm
De laureaten van de Stadense Cultuurprijs 2022. De award ging naar wijlen Richard Boel. © RV

Brichard wint postuum Stadense Cultuurprijs

StadenBrichard heeft vrijdagavond postuum de Stadense Cultuurprijs gewonnen. Richard Boel, schilder en medebezieler van Art Studio Brikat langs de Houthulststraat, overleed op vrijdag 18 februari aan de gevolgen van een slepende ziekte. “Brichard leeft verder in de creativiteit van velen en in de vele projecten die hij opzette”, aldus de Cultuurraad.

 1. Laatstejaars vieren laatste 50 dagen op de schoolbanken straks in Zillion-style: “Dankzij inspraakronde een programma op maat”
  Roeselare

  Laatste­jaars vieren laatste 50 dagen op de schoolban­ken straks in Zillion-sty­le: “Dankzij inspraak­ron­de een programma op maat”

  Participatie. Dat is dit jaar het codewoord van de Roeselaarse 50-dagenviering op 27 en 28 april. Voor het eerst betrok het stadsbestuur alle laatstejaars om de festiviteiten volledig op hun maat vorm te geven. En wat blijkt? De laatstejaars van nu willen afscheid nemen van de middelbare schoolbanken zoals eind jaren ‘90, totaal in Zillion-style.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. “Te snel? Een haasje!”: leerlingen confronteren automobilisten met hun rijgedrag bij snelheidscontrole aan hun school in Langemark
  Langemark-Poelkapelle

  “Te snel? Een haasje!”: leerlingen confronte­ren automobi­lis­ten met hun rijgedrag bij snelheids­con­tro­le aan hun school in Langemark

  “Oei, oei, oei... die reed 43! Te snel! Dat wordt een rood duimpje naar beneden en een haasje.” Kinderen van het vierde leerjaar van de vrije basisschool in Langemark-Poelkapelle deelden vrijdagnamiddag samen met de politie beloningen of straffen uit aan automobilisten die zich aan hun school al dan niet aan de snelheid hielden. “Een mooi initiatief”, vindt automobilist Kristof Vlaeminck, die een groen duimpje en een schildpadje toegestopt kreeg.