De statige villa van de zaakvoerder van autohandel Yvo. De feiten speelden zich af in de badkamer op de eerste verdieping (met open raam).
Volledig scherm
De statige villa van de zaakvoerder van autohandel Yvo. De feiten speelden zich af in de badkamer op de eerste verdieping (met open raam). © Hans Verbeke

Betrokkene steekpartij ontslagen uit ziekenhuis, maar nog altijd niet verhoord

De 23-jarige man uit De Panne die op 12 september betrokken was bij een steekpartij in de woning van een autohandelaar in Oostnieuwkerke, is naar de ziekenboeg van de gevangenis gebracht. De speurders hopen hem binnenkort te kunnen ondervragen. De man is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

 1. Ter Linde verbouwt opnieuw: 9,8 miljoen euro voor renovatie B-vleugel en nieuwbouwvleugel ‘Vijverhof’
  PREMIUM
  Gits

  Ter Linde verbouwt opnieuw: 9,8 miljoen euro voor renovatie B-vleugel en nieuwbouw­vleu­gel ‘Vijverhof’

  De jongste nieuwbouwplannen van woon- en zorgcentrum Ter Linde werden maandagavond voor het eerst voorgesteld tijdens de gemeenteraad. Niet alleen worden de oude kamers in de bestaande B-vleugel ruimer, er komt naast de oostelijke vleugel nog een nieuwbouw met 28 kamers. In dezelfde beweging wordt ook het cafetaria uitgebreid en wordt de parking heraangelegd. Het gaat om een investering van net geen 10 miljoen.
 2. Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”
  PREMIUM
  Koekelare

  Eén jaar geleden deed dronken bestuurder het leven van ouders Johan en Griet instorten: “Charlotte had gewild dat we bleven lachen. Dat proberen wij nu ook”

  Hoe moet een mens uit het dal kruipen na het verlies van de meest dierbare persoon in je leven? Johan Gysel (47) en Griet Depreitere (42) uit Bovekerke zochten zelf hun weg. Iets meer dan een jaar na de dood van dochter Charlotte (18), die stierf bij een aanrijding door een dronken chauffeur in een pick-up, roepen haar ouders lotgenoten op om desondanks alles positief in het leven te staan. Net zoals Charlotte dat zelf ook deed. “Zij had ongetwijfeld gewild dat we bleven lachen.” Al maakt de coronacrisis het er niet eenvoudiger op. “Een knuffel geven en krijgen, dat missen we.”