Gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu, burgemeester Francesco Vanderjeugd en schepen van Economie Gwendolyn Vandermeersch (allen Open Vld) aan het te ontwikkelen gebied aan de Rootputten.
Volledig scherm
Gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu, burgemeester Francesco Vanderjeugd en schepen van Economie Gwendolyn Vandermeersch (allen Open Vld) aan het te ontwikkelen gebied aan de Rootputten. © Sam Vanacker

Bedrijventerrein Rootputten breidt uit

StadenStaden wil tegen het einde van de legislatuur ruimte vrijmaken voor vijftien nieuwe bedrijven. In samenwerking met de provincie zal alvast op korte termijn bedrijventerrein de Rootputten in Oostnieuwkerke met 0,32 hectare uitgebreid worden, terwijl er ook richting de ambachtelijke zone Ter Eike en de Wittouckstraat gekeken wordt.

 1. Voka West-Vlaanderen vraagt duidelijkheid rond professionele verplaatsingen van en naar het buitenland: “De tijdelijke ban op niet-essentiële reizen mag de professionele activiteiten niet raken”
  Kortrijk

  Voka West-Vlaanderen vraagt duidelijk­heid rond professio­ne­le verplaat­sin­gen van en naar het buitenland: “De tijdelijke ban op niet-essentiële reizen mag de professio­ne­le activitei­ten niet raken”

  “Professionele internationale verplaatsingen moeten ongehinderd en onverminderd kunnen blijven doorgaan. Het gaat om de bevoorrading van onze economie en om de uitwisseling van gespecialiseerde arbeidskrachten.” Dat zegt Bert Mons van Voka West-Vlaanderen in een reactie op de beslissing van het Overlegcomité dat niet-essentiële reizen verbiedt.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift