De gemeente vraagt de kerkfabriek van Westrozebeke om de verkoop van het lokaal van boldersclub De Paddestoelbolders in Westrozebeke even uit te stellen.
Volledig scherm
De gemeente vraagt de kerkfabriek van Westrozebeke om de verkoop van het lokaal van boldersclub De Paddestoelbolders in Westrozebeke even uit te stellen. © Sam Vanacker

Bedreigde bolletra beroert ook gemeenteraad: “Kerkfabriek vragen om verkoop uit te stellen”

StadenHet Stadense gemeentebestuur vraagt de kerkfabriek van Westrozebeke om de verkoop van de bolletra en het oude pand van kinderopvang De Paddestoel nog even uit te stellen tot er een oplossing is voor de boldersclub. 

 1. Nick Ervinck toont recent werk in Ter Posterie
  Roeselare

  Nick Ervinck toont recent werk in Ter Posterie

  De internationaal gerenommeerde kunstenaar Nick Ervinck stelt tentoon in Ter Posterie langs de Ooststraat. Ervinck werd geboren in de Rodenbachstad en mag zich Cultureel Ambassadeur voor Roeselare 2020-2023 noemen. Met de expo “GNI-RI may2022” toont hij in primeur recente originele tekeningen en kleine keramieksculpturen. De tentoonstelling kan je zien als startschot voor de ‘zomer 2022 van Nick Ervinck’, waarin hij ook één van zijn monumentale sculpturen in centrum Roeselare zal presenteren. Na Ter Posterie, waar de expo te bezoeken is tot en met zondag 19 juni, toont Ervinck zijn creaties ook nog in Gent, Lokeren en Middelkerke. In Roeselare wordt er aan de expo ook een lezing gekoppeld door kunstkenner prof. em. Freddy Decreus. Dit op donderdag 19 mei om 19.30 uur in SASK langs de Leenstraat. Meer op www.terposterie.be.
 2. Ongezien! Hypnosis Dance Academy pakt 16 Vlaamse én 8 Belgische titels: “Dit overklassen lukt wellicht nooit meer”
  Roeselare

  Ongezien! Hypnosis Dance Academy pakt 16 Vlaamse én 8 Belgische titels: “Dit overklas­sen lukt wellicht nooit meer”

  Bij Hypnosis Dance Academy lopen ze op wolkjes. De voorbije weken kroonden de dansers van het Roeselaarse danscenter zich niet minder dan 16 keer tot Vlaams kampioen en acht maal tot Belgisch kampioen. En dat na twee coronajaren waarin trainen toch allesbehalve evident was. “Door altijd verder te blijven trainen via de digitale weg hadden wij toch wel een stevige voorsprong”, zeggen zaakvoerders Steve Burggraeve en Sally Peire.