De zuiveringsgraad van het afvalwater in West-Vlaanderen zit bij 14 gemeenten nog onder 60 procent.
Volledig scherm
De zuiveringsgraad van het afvalwater in West-Vlaanderen zit bij 14 gemeenten nog onder 60 procent. © Confederatie Bouw

Afvalwater zuiveren? Daar hebben we flinke lessen in te leren

In Pittem, Ruiselede, Staden en Meulebeke wordt minder dan zestig procent van het afvalwater gezuiverd. Dat is aanzienlijk onder het West-Vlaamse gemiddelde van 74 procent — wat op zich ook geen al te best cijfer is.

0 reacties

 1. Roeselare huldigt sportieve vrijwilligers met Ereteken en Getuigschrift voor Sportverdienste
  Roeselare

  Roeselare huldigt sportieve vrijwilli­gers met Ereteken en Getuig­schrift voor Sportver­dien­ste

  Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor elke vereniging, maar ook voor de sportbeleving in Roeselare. Daarom reikte het stadsbestuur twee vormen van Stimulansen voor Sportverdienste van de Stad Roeselare uit, zijnde het ‘Getuigschrift voor Sportverdienste’ voor wie zich al 15 jaar inzet voor sport in Roeselare, waarvan maximum vijf jaar als sporter, en het ‘Ereteken voor Sportverdienste’ voor wie zich al 25 jaar engageert, waarvan maximum tien jaar als sporter. 45 vrijwilligers kregen een Stimulans voor Sportverdienste als blijk van erkenning voor hun jarenlange inzet ten bate van de Roeselaarse sport.
 2. Go! basisschool ’t Klavertje gaat verder als methodeschool Blink: “En tegen 1 september komt er ook een nieuwbouw”
  Staden

  Go! basis­school ’t Klavertje gaat verder als methode­school Blink: “En tegen 1 september komt er ook een nieuwbouw”

  Go! basisschool ’t Klavertje is niet meer. Voortaan gaat de Stadense school door het leven als methodeschool Blink. Naast een nieuwe onderwijsmethodiek verrijst er tegen het nieuwe schooljaar ook een nieuwbouw op de site in de Diksmuidestraat. Blink is de enige Daltonschool in West-Vlaanderen. “Door een nieuwe weg in te slaan, hopen we te groeien”, zegt directeur Lysbeth Snauwaert.