Kristel Vanmolecot kreeg bloemen van burgemeester Vanderjeugd.
Volledig scherm
Kristel Vanmolecot kreeg bloemen van burgemeester Vanderjeugd. © RV

5.000 Stadenaars kregen al een prikje

StadenHet gaat vooruit in het vaccinatiecentrum in Expo Roeselare. Maandag kreeg de 5.000ste Stadenaar er een (eerste) prik. Reden genoeg voor het gemeentebestuur om dat even in de verf te zetten. 

 1. RESTOTIP. Hay in Pittem: “Gastronomisch én betaalbaar lunchen tussen de velden”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Hay in Pittem: “Gastrono­misch én betaalbaar lunchen tussen de velden”

  Op het erf van een authentieke vierkantshoeve tussen de Pittemse velden kan je sinds begin mei terecht in een sfeervolle gastronomische pop-upbar. De oorspronkelijke opening van Hay was gepland voor oktober, maar dat was buiten de tweede lockdown gerekend. Liefst zes maanden hebben de initiatiefnemers moeten overleven op takeaway vooraleer ze gasten konden ontvangen. Was dat geduld de moeite waard? Wij gingen proeven. Lees hier meer restotips.
 2. Oostrozebeekse hoofdverzorger Chris zag Van Aert zilver pakken op de Spelen: “Onze missie is nu al geslaagd, maar er zit nog meer in”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  Oostroze­beek­se hoofdver­zor­ger Chris zag Van Aert zilver pakken op de Spelen: “Onze missie is nu al geslaagd, maar er zit nog meer in”

  Met het zilver van Wout Van Aert is de eerste Belgische medaille op de Olympische Spelen in Tokio een feit. Wij konden het op televisie volgen, maar hoofdverzorger Chris ‘Foxie’ De Vos uit Oostrozebeke zag het allemaal live gebeuren. Hij maakt deel uit van de entourage rond de Belgische wielerploeg en werkte mee maanden naar dit punt toe.