Jayden De Bie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jayden De Bie. © Klaas De Scheirder

Zus filmt hoe trans jongen (13) van bank gesleurd wordt: “Al die steun na het filmpje, dat geeft me kracht om door te gaan”

Stabroek/KapellenHij werd geboren als meisje, maar de 13-jarige Jayden De Bie uit Stabroek voelt zich al zijn hele leven een jongen. De transgender tiener staat momenteel op een wachtlijst om van geslacht te veranderen. Al krijgt hij het nu al hard te verduren. Hij werd twee weken geleden stevig aangepakt door een groepje jongeren aan de atletiekpiste in het park van Kapellen. “Ik ben vroeger al uitgescholden en bedreigd, maar zo ver als dit was het nog nooit gekomen”, getuigt Jayden. 

 1. Drugsbende riskeert 5 jaar cel voor verkoop kilo’s cocaïne en heroïne: “Maar gevangenis is de universiteit van de criminaliteit.”
  Harelbeke/Kuurne/Waregem/Antwerpen

  Drugsbende riskeert 5 jaar cel voor verkoop kilo’s cocaïne en heroïne: “Maar gevangenis is de universi­teit van de criminali­teit.”

  Twee Waregemnaars brachten cocaïne en heroïne op de markt vanuit appartementen in Kuurne en Harelbeke maar het was vanuit Antwerpen dat het transport van kilo’s harddrugs werd geregeld. Een 9-koppige drugsbende stond maandag voor de rechter in Kortrijk terecht voor de verkoop van kilo’s harddrugs. De kopstukken riskeren tot 5 jaar cel.
 2. Van één vintage wandkast tot een van de populairste, Antwerpse meubelmerken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van één vintage wandkast tot een van de populair­ste, Antwerpse meubelmer­ken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”

  De kans is groot dat je al hebt gehoord van Furnified. Het Antwerpse meubelmerk doet het enorm goed op Instagram, mag de laatste jaren een hoge omzetgroei optekenen, én er zijn ook heel wat concrete plannen om uit te breiden naar het buitenland. Ook hun nieuwe badkamermerk Going Objects is een schot in de roos. Een gesprek met COO Ward Thibaut (37) en CEO Dimitri De Vocht (42): “We willen inspireren met onze meubels.”