Volledig scherm
© Marc De Roeck

Wijkagent Lesley (45) onverwacht gestorven na hartaderbreuk: collega’s nemen afscheid met erehaag

Familie, vrienden en collega’s kwamen zaterdag samen in Hoevenen om afscheid te nemen van Lesley Van de Velde (45). De wijkagent van de lokale politiezone Voorkempen kwam op 15 augustus onverwachts om het leven na een hartaderbreuk. “Zij die we lief hebben, verdwijnen nooit. Ze wandelen elke dag naast ons.”

 1. Daling van aantal besmettingen in Stabroek op maandag 19 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Stabroek op maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Stabroek, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 14. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 81. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Stabroek op 431 te liggen. Omdat Stabroek meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. sp.a zamelt winterjassen in voor kinderen: “Armoede onaanvaardbaar gestegen”
  Mechelen

  sp.a zamelt winterjas­sen in voor kinderen: “Armoede onaanvaard­baar gestegen”

  sp.a Mechelen vraagt naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede aandacht voor de kinderarmoede in de stad. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 14,8 van de 0- tot 3-jarigen opgroeit in een kansarme gezin. Net als in de meeste Vlaamse gemeenten gaat het de verkeerde kant uit. “Mechelen tekent al enkele jaren stijgende cijfers op: in 2015 ging het nog om 11,8% van de Mechelse kinderen. Dit is een onaanvaardbare en ronduit alarmerende evolutie voor een welvarende regio als de onze”, stelt Sophie Bollen. De actie is tweeledig. Enerzijds kunnen Mechelaars via QR-codes op plakzuilen, flyers en de facebookpagina luisteren naar getuigenissen van mensen die in armoede leven. Daarnaast zamelt de partij tot 1 november winterjassen in. Deze worden vervolgens verdeeld via de armoedeorganisaties. Meer informatie op s-p-a.be/afdelingen/mechelen.
 2. Bewoners verzamelen 758 handtekeningen tegen ontwikkeling Kantvelde: “Alle open ruimte moet hier blijkbaar weg”
  PREMIUM
  Mechelen

  Bewoners verzamelen 758 handteke­nin­gen tegen ontwikke­ling Kantvelde: “Alle open ruimte moet hier blijkbaar weg”

  Marc Van Leemput heeft vrijdagochtend namens de omwonenden van Kantvelde een bundel met argumenten en 758 handtekeningen overhandigd tegen de ontwikkeling van het gebied tussen de N16 en de woonwijk Bruine Kruis. De Vlaamse overheid wil er een duurzame woonontwikkeling van 360 tot 400 woningen mogelijk maken, maar dat ziet de buurt hoegenaamd niet zitten.
 3. De coronacijfers in Stabroek van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Stabroek van donderdag 15 oktober

  In Stabroek zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 44 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Stabroek komt dat getal nu op 234 te liggen. Stabroek heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement