Illustratiebeeld - een mobiele pumptrack staat in augustus in Hoevenen
Volledig scherm
Illustratiebeeld - een mobiele pumptrack staat in augustus in Hoevenen © rv

Waaghalzen op wieltjes kunnen zich maand lang uitleven op bocht- en bultparcours in Hoevenen

StabroekHoevenen (Stabroek) beschikt van 30 juli tot 2 september over een spectaculaire sportattractie. Op een mobiele pumptrack - een parcours van bochten en bulten - kunnen bmx’ers, skaters, rollerschaatsers, steppers of andere straatsporters op wieltjes zich komen uitleven. 

  1. Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”
    BORGERHOUT

    Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”

    Voor het eerst zes weken Sinksenfoor. Voor het eerst Sinksenfoor tot twee uur ’s nachts. Voor het eerst hiphopfestival Fire Is Gold. Voor het eerst technofestival Vaag Outdoor. En nu ook een nieuwe editie van StuDay en voor het eerst het gloednieuwe Fear Festival. Spoor Oost is na maandenlang testen en vaccineren dé plek voor massa-evenementen geworden in Antwerpen. Maar de buurt kan dat niet langer aan, aldus het districtsbestuur. “Je hoort de muziek en het gegil tot een kilometer ver, er is verkeersoverlast en onze publieke ruimte wordt afgezet.”