De vroegere Stabroekse kerkklok werd hersmolten.
Volledig scherm
De vroegere Stabroekse kerkklok werd hersmolten. © RV

Stabroekse kerkklok bestaat niet meer: “Vernield bij ontploffing in WOII”

Eén van de vier klokken uit de Stabroekse Sint-Catharinakerk werd na de Franse Revolutie in bruikleen gegeven aan de Sint-Jan-Baptistkerk in Berendrecht. Nu de Berendrechtse kerk geen functie meer heeft, wilde Stabroek zijn kerkklok terug. Dat zorgde begin deze maand voor commotie tussen beide gemeenten. Zelfs het woord “klokkendieven” viel.

1 reactie

 • Frank FAES

  2 jaar geleden
  - ontploft in de kerktoren van Berendrecht - na hersmelting hangt ze nu in Stabroek Weinig geloofwaardig !
 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. “Hij kneep wel haar keel dicht, maar bracht haar glas water nadien.” Turnhoutenaar staat terecht voor poging tot doodslag op ex-vriendin
  PREMIUM
  Turnhout

  “Hij kneep wel haar keel dicht, maar bracht haar glas water nadien.” Turnhoute­naar staat terecht voor poging tot doodslag op ex-vrien­din

  Een vrouw uit Turnhout heeft moeten vechten voor haar leven toen ze in haar woning werd aangevallen door haar ex-vriend. De man vloog haar naar de keel en kneep die zolang dicht dat de vrouw het bewustzijn verloor. Het slachtoffer kon uiteindelijk met zware wurgsporen in haar hals naar de buren vluchten. “Ik wilde haar niet doden”, beweert de man.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid