De politie van PZ Noord verleende assistentie aan de inspecteurs van het FAVV bij de huiszoeking naar het katje Lee.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie van PZ Noord verleende assistentie aan de inspecteurs van het FAVV bij de huiszoeking naar het katje Lee. © Gregory Van Gansen / Photo News

Selena duikt onder met katje Lee: rechtszaak kan, maar iedereen dringt aan op compromis

Iedereen hoopt op een snelle, redelijke oplossing voor katje Lee zodat de gemoederen in Stabroek en omstreken kunnen bedaren. Inspecteurs van het FAVV waren dinsdag samen met de lokale politie het huis van studente Selena Ali (23) binnengevallen. Het katje, dat zij had meegebracht uit Peru, zou mogelijk hondsdolheid hebben en moest geëuthanaseerd worden.  Theoretisch kan Selena voor de rechtbank worden gedaagd maar de Antwerpse procureur heeft wel andere dingen te doen.

53 reacties

 • Patrick Verbelen

  8 maanden geleden
  Nu zijn honden wel voor 99% verantwoordelijk van gevallen bij de mens. Er bestaat geen sluitende test voor hondsdolheid, noch een geneesmiddel ertegen. Selena Ali zou beter eens goed nadenken als de kat toch besmet is en ze wordt gekrabt of gebeten bij het spelen, tekent ze haar eigen doodvonnis.
 • An De Clercq

  8 maanden geleden
  Maggie de Block, uw reactie graag... het FAVV valt onder uw bevoegdheid als minister van gezondheid.
 • Hilde Bogaert

  8 maanden geleden
  Gaat madam haar verantwoordelijkheid nemen als er besmettingen zijn?? De wet is de wet ook voor verwende nesten en dierenliefhebbers. Het is niet omdat mensen de wet willen naleven dat ze dierenhaters zijn. De enige haters zijn die zogenaamde dierenliefhebbers die iedereen haten die het niet met hen eens is.
 • danny de paepe

  8 maanden geleden
  Hiaat in regelgeving aanpassen is zo simpel. Quarantaine in erkend asiel en zien hoe het evolueert. Niet ziek? Ok naar gezin. Ziek, spijtig doch amen. En da’s dan het beste voor het beestje ook. Zo simpel.
 • Joske Martens

  8 maanden geleden
  Wetten zijn er voor iedereen ook voor dierenliefhebbers. De wetten zijn er niet voor niets. Hoe wil je uw toekomst belasten met een kat. Er lopen hier ook genoeg zwerfkatten.
 1. Baasje van Lee reageert op politie-inval: “Ik ga niet zeggen waar het katje is”
  PREMIUM

  Baasje van Lee reageert op politie-in­val: “Ik ga niet zeggen waar het katje is”

  De studente Selena Ali (23) uit Stabroek heeft gereageerd op de inval van de politie in haar ouderlijke woning afgelopen dinsdagnamiddag. Voor haar was het erg schrikken toen de politieagenten in opdracht van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) voor haar deur stonden. Hoewel Selena een straf boven het hoofd hangt, is ze niet bereid toe te geven. En voor minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) is de reactie van het FAVV buiten proportie.
 2. Inwoners Schoten, Stabroek, Borsbeek en Wommelgem moeten voor coronavaccin naar Spoor Oost in Borgerhout
  Schoten/Stabroek/Borsbeek/Wommelgem/Antwerpen

  Inwoners Schoten, Stabroek, Borsbeek en Wommelgem moeten voor coronavac­cin naar Spoor Oost in Borgerhout

  Niet alleen de inwoners van Antwerpen, maar ook die van Schoten, Stabroek, Wommelgem en Borsbeek zullen hun coronavaccin krijgen in het vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost in Borgerhout. Zo intensifiëren de vier Antwerpse eerstelijnszones hun samenwerking. “Als centrumstad wil Antwerpen zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen en ook de buurgemeenten dus ondersteunen”, aldus Fons Duchateau (N-VA), Antwerps schepen van Gezondheidszorg.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"