Foto Alfons Schryvers
Volledig scherm
© Foto Alfons Schryvers

Scharrekens winnen quiz duivenbond

 1. Brecht trekt de stekker uit Nationaal Park: “Geen antwoorden op onze bezorgdheden”
  PREMIUM

  Brecht trekt de stekker uit Nationaal Park: “Geen antwoorden op onze bezorgdhe­den”

  De gemeente Brecht is de eerste die de stekker uit het dossier van het Nationaal Park Kalmthoutse Heide trekt. Zij willen er géén deel van uitmaken omdat er nog veel onduidelijkheden zijn. “Brecht was een maand geleden al beslissingsrijp en heeft door gebrek aan draagvlak en te veel onbeantwoorde vragen de beslissing genomen om de stekker er uit te trekken. We staan vandaag nog steeds achter ons standpunt”, zegt schepen van Landbouw. Duidelijke taal dus.
  Stabroek
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. GZA wil zonnepanelen op de daken van negen campussen

  GZA wil zonnepane­len op de daken van negen campussen

  Nog voor het einde van dit jaar zullen in totaal negen campussen van GZA Ziekenhuizen voorzien zijn van zonnepanelen. Voor de installatie en financiering van de panelen werkt GZA samen met energiecoöperatie Zonnewind, die haar projecten financiert door burgers aandeelhouder te maken. “Een triple win: de klant hoeft niet te investeren, de vennoten ontvangen een dividend van de winst én de CO2-uitstoot gaat sterk naar beneden”, aldus Jan Witters, directeur proces, kwaliteit en innovatie GZA Ziekenhuizen.
  Antwerpen