Jelle heeft autisme en getuigt erover voor Rode Neuzen Dag
Volledig scherm
Jelle heeft autisme en getuigt erover voor Rode Neuzen Dag © Jelle Mous

Rode Neuzen Reporter Jelle getuigt over autisme: “Wij zijn net hetzelfde als jullie, enkel denken en begrijpen wij soms dingen anders”

Tijdens de maand november nemen Rode Neuzen Jongerenreporters over heel Vlaanderen de verslaggeving over Rode Neuzen Dag op zich. In Stabroek is Jelle Mous (17) heel erg in de weer met het sprokkelen van mooie verhalen voor Rode Neuzen Dag. Daarnaast organiseert hij ook zelf acties. Na een maand lang in de weer zijn voor Rode Neuzen Dag, wilde Jelle ook zijn eigen, persoonlijke Rode Neuzen Dag-verhaal doen. “Ik ben Jelle Mous (17) en ik heb autisme”.

0 reacties

 1. Het begon met eentje voor eigen zoon, nu maakt mama 2.000 herbruikbare kronen per jaar: “Ze gaan tien verjaardagen mee”
  PREMIUM
  Brasschaat

  Het begon met eentje voor eigen zoon, nu maakt mama 2.000 herbruikba­re kronen per jaar: “Ze gaan tien verjaarda­gen mee”

  Zeven jaar geleden maakte Lies Slaets (37) uit Brasschaat voor haar zoontje een stoffen kroon. Dankzij het verstelbaar model en een in te schuiven cijferbadge gaat die (minstens) tien verjaardagen mee. Van deze herbruikbare exemplaren verkoopt Lies vandaag de dag wel 2.000 stuks. De vraag naar de handgemaakte creaties is zo ontploft dat ze de productie voortaan uitbesteedt aan een maatwerkbedrijf.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil