Kasteel Ravenhof
Volledig scherm
Kasteel Ravenhof © Klaas De Scheirder

Restauratie van Kasteel Ravenhof start in september

StabroekDe ramen en deuren van het Kasteel Ravenhof in Putte-Stabroek krijgen weldra een flinke opknapbeurt. Stichting Kempens Landschap start in september met de restauratie van het schrijnwerk, waarvoor het Agentschap Onroerend Erfgoed 350.000 euro subsidies toekende. De renovatiewerken vormen de eerste stap in de toekomstplannen voor het beschermde kasteel. 

 1. Musicalgezelschap in Fakkeltheater stopt na vijftien jaar: “Zonde dat Vlaanderen geen subsidies meer geeft voor musicals”
  ANTWERPEN

  Musicalge­zel­schap in Fakkelthea­ter stopt na vijftien jaar: “Zonde dat Vlaanderen geen subsidies meer geeft voor musicals”

  Toneelhuis kon opgelucht ademhalen toen ze vorige week alsnog Vlaamse cultuursubsidies kreeg voor de komende vijf jaar. Bij Judas TheaterProducties - met het bekende Fakkeltheater als hoofdkwartier - exact het tegenovergestelde. Na vijftien jaar valt het doek over musicalgezelschap Judas. “Na onze laatste voorstelling valt het doek onherroepelijk en worden er geen nieuwe producties meer gemaakt, wel gaan we nog verder met ons internationaal avontuur.”
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.