Leerlingen verzorgen de paarden. Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen zich vanaf het vijfde middelbaar specialiseren dankzij de nieuwe opleiding Paardenhouderij
Volledig scherm
Leerlingen verzorgen de paarden. Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen zich vanaf het vijfde middelbaar specialiseren dankzij de nieuwe opleiding Paardenhouderij © PITO

PITO start volgend schooljaar met opleiding Paardenhouderij: “Beantwoordt aan opkomende sector”

StabroekGoed nieuws voor jonge liefhebbers van paarden. Het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) in Stabroek start vanaf volgend schooljaar in het vijfde middelbaar de nieuwe richting Paardenhouderij. De duale opleiding combineert lessen van experts op school en ervaring opdoen bij een paardenbedrijf. Leerlingen bereiden zich zo voor op een carrière in de paardensector. 

 1. Mechelaar bezorgt citytrippers dagprogramma op maat: “Gedaan met uren zoeken naar bezienswaardigheden en adresjes”
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelaar bezorgt citytrip­pers dagprogram­ma op maat: “Gedaan met uren zoeken naar beziens­waar­dig­he­den en adresjes”

  Vind je de zoektocht naar de bezienswaardigheden van jouw smaak voorafgaand aan een citytrip ook altijd zo’n gedoe? Daar heeft fiere Mechelaar Pieter Himpe (40) iets op gevonden, althans voor bezoekers van zijn geliefde stad. Hij ontwikkelde een tool die een dagprogramma met weetjes, restaurants en bezienswaardigheden samenstelt op basis van je interesses.
 2. Horecabazen kunnen niet wachten om terrassen te openen: “Laat ons hopen dat het sluitingsuur niet al te vroeg is”
  Zoersel/Malle

  Horecaba­zen kunnen niet wachten om terrassen te openen: “Laat ons hopen dat het sluitings­uur niet al te vroeg is”

  De kogel is door de kerk: cafés en restaurants mogen vanaf zaterdag 8 mei gasten ontvangen op hun terras. De horecazaken zijn blij nu er eindelijk perspectief is. “Al moeten we wel bekijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het op ons terras ook met kouder of regenachtig weer aangenaam is”, reageert Joël Springael (30) van café ROCKS The Vintage Lounge in Zoersel.
 1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

 2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje