Leerlingen verzorgen de paarden. Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen zich vanaf het vijfde middelbaar specialiseren dankzij de nieuwe opleiding Paardenhouderij
Volledig scherm
Leerlingen verzorgen de paarden. Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen zich vanaf het vijfde middelbaar specialiseren dankzij de nieuwe opleiding Paardenhouderij © PITO

PITO start volgend schooljaar met opleiding Paardenhouderij: “Beantwoordt aan opkomende sector”

StabroekGoed nieuws voor jonge liefhebbers van paarden. Het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) in Stabroek start vanaf volgend schooljaar in het vijfde middelbaar de nieuwe richting Paardenhouderij. De duale opleiding combineert lessen van experts op school en ervaring opdoen bij een paardenbedrijf. Leerlingen bereiden zich zo voor op een carrière in de paardensector. 

 1. Antwerpse horeca-ondernemers investeerden 6.000 euro in plexi-schermen: “Nu droppen ze deze bom aan vooravond heropening, schandalig”
  ANTWERPEN

  Antwerpse horeca-onderne­mers investeer­den 6.000 euro in plexi-scher­men: “Nu droppen ze deze bom aan vooravond heropening, schandalig”

  Raphael Helsmoortel en Serge Frank, de drijvende krachten achter vijf restaurants op het Antwerpse Zuid en de catering van zowel Plein Publiek in Antwerpen als Brussel, is niet te spreken dat hij geen plexischermen op zijn terrassen mag plaatsen zodat klanten dichter bij elkaar kunnen zitten. “Ze hebben zeven maanden de tijd gehad om horeca-protocollen te schrijven en nog geen 24 uur voor heropening komen ze met deze bom van jewelste?”
 2. The Day Before Tomorrow kan ‘all the way’ gaan op 4 september: “De extra maatregen nemen we er graag bij”
  Brasschaat

  The Day Before Tomorrow kan ‘all the way’ gaan op 4 september: “De extra maatregen nemen we er graag bij”

  De gebeden lijken verhoord. Het eerste festival dat weer ‘all the way’ kan gaan, zal het niet zijn, maar Mark Reijntjes van The Day Before Tomorrow sprong alvast een gat in de lucht. Vanaf 1 september is het immers de bedoeling dat alle beperkingen zo veel mogelijk worden gelost. “Nu nog eerst de protocollen afwachten vooral we écht uit de bol gaan”, lacht organisator Marc Reijntjes.
 3. DNA-analyse brengt bewijs: geen hond, maar wolf beet schapen dood op Kalmthoutse Heide
  PREMIUM
  Kalmthout/Merksplas

  DNA-analyse brengt bewijs: geen hond, maar wolf beet schapen dood op Kalmthout­se Heide

  In tegenstelling tot de vermoedens zijn de doodgebeten schapen op de Kalmthoutse Heide - het aantal slachtoffers liep ondertussen op tot 25 - midden april dan tóch het werk van een nieuwe wolf in Vlaanderen. Het roofdier greep begin april ook twee geiten in Merksplas. Dat blijkt uit de DNA-analyse van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO), dat woensdag afgerond is. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om dezelfde wolf die begin mei in de buurt van de Kalmthoutse Heide gespot werd.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype