V.l.n.r.: Oud-leerlingen van PITO Nicolas Joossens (6de), Kilian Bovée (1ste) en Senne Engelen (3de) leverden knappe prestaties op het Belgisch kampioenschap voor lassen
Volledig scherm
V.l.n.r.: Oud-leerlingen van PITO Nicolas Joossens (6de), Kilian Bovée (1ste) en Senne Engelen (3de) leverden knappe prestaties op het Belgisch kampioenschap voor lassen © Brenda Vermeiren

Oud-leerlingen PITO lassen zich naar eerste, derde en zesde plek op Belgisch kampioenschap

StabroekAl jarenlang worden huidige of zopas afgestudeerde leerlingen van het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) in Stabroek geselecteerd voor laswedstrijden. Drie oud-leerlingen wisten onlangs een eerste, derde en zesde plek te behalen op het Belgisch kampioenschap. Eén onder hen maakt zelfs nog kans op een selectie voor het wereldkampioenschap voor beroepsvaardigheden WorldSkills in Shangai in november 2022. 

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilligers hulpgoederen inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”
  Mechelen/Walem

  Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilli­gers hulpgoede­ren inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”

  Enkele leden van de Facebookcommunity ‘Ge zijt van Mechelen … als …’ zamelen tegen dit weekend hulpgoederen in voor de slachtoffers van de overstromingen in het dorpje Kinkempois (Angleur). Ze weten waarom ze het doen. Robert Baetens (61) werd als oud-militair meermaals geconfronteerd met watersnood, Nicole Reusens (62) maakte in 1976 de dijkbreuk van Walem mee. “Een jongen van tien is toen verdronken”, huivert ze, maar ze herinnert zich ook de solidariteit.