Zo zal het ontmoetingscentrum met erbovenop seniorenflats en zorgappartementen op de site Schoem in Hoevenen eruit zien
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zal het ontmoetingscentrum met erbovenop seniorenflats en zorgappartementen op de site Schoem in Hoevenen eruit zien © Architektenburo Jef Van Oevelen

Nieuw ontmoetingscentrum met seniorenflats en zorgappartementen tegen najaar 2023 klaar

StabroekIn samenwerking met intercommunale IGEAN gaat de gemeente Stabroek de verkaveling Schoem ontwikkelen in Hoevenen. Er komt niet alleen meergezinswoningen op de site, maar ook een ontmoetingscentrum met dertig seniorenflats en zes zorgappartementen op het dak. De wijk kreeg onlangs meer informatie op een infoavond. Daar deed burgemeester Rik Frans (N-VA) de planning uit de doeken. De bouw zou starten aan het einde van het voorjaar van 2022 en afgewerkt zijn tegen het late najaar van 2023. 

 1. Dirk Lauwers over politie-advies Turnhoutsebaan: “Als je zelfs voor verkeersveiligheid niet meer op de politie kan rekenen?”
  BORGERHOUT

  Dirk Lauwers over politie-ad­vies Turnhoutse­baan: “Als je zelfs voor verkeers­vei­lig­heid niet meer op de politie kan rekenen?”

  Professor en mobiliteitsexpert Dirk Lauwers is erg kritisch over het negatieve advies dat de lokale politiezone Antwerpen gaf om van de Turnhoutsebaan in Borgerhout mogelijk een fietsstraat te maken, zoals Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) dat graag zou zien. “Het negatieve advies van de politie is duidelijk politiek geladen.”
 2. Circusatelier Circolito sluit tot kerst: “Wij blussen wél waar het brandt”
  Mechelen/Sint-Niklaas/Vilvoorde

  Circusate­lier Circolito sluit tot kerst: “Wij blussen wél waar het brandt”

  Circolito sluit al zeker tot kerst de deuren van zijn vestigingen in Mechelen, Sint-Niklaas en Vilvoorde. Het circusatelier mag volgens de geldende coronamaatregelen nochtans lessen blijven aanbieden aan zijn kleine duizend leden, maar wil dat niet zomaar doen omdat het kan. “We gebruiken zelf ons gezond verstand en nemen onze verantwoordelijkheid”, zegt coördinator Lieven Leemans.