De garage van Ludo Eyckmans in Hoevenen
Volledig scherm
PREMIUM
De garage van Ludo Eyckmans in Hoevenen © Tessa Kraan

Joden geweigerd bij garage door het standpunt dat Israël over oorlog in Oekraïne inneemt: “Dit doet denken aan WOII”

StabroekIn een e-mail heeft garagist Ludo Eyckmans uit Hoevenen (Stabroek) laten weten dat Joodse klanten niet meer welkom zijn “omdat Israël niet erkent dat Poetin oorlogsmisdaden uitvoert tegen de bevolking van Oekraïne”. Hij ontkent dat hij dat bericht verstuurd heeft, al gaat het Forum der Joodse organisaties klacht indienen vanwege discriminatie. “Het klopt niet wat hij zegt. En zelfs als Israël niets zou doen, dan kan je Belgische staatsburgers niet boycotten op grond van het beleid van een andere staat”, aldus woordvoerder Hans Knoop. 

 1. Van plastic afval tot klaslokaal: jongeren leren over project via online meeting met UNICEF in Ivoorkust
  Stabroek

  Van plastic afval tot klaslokaal: jongeren leren over project via online meeting met UNICEF in Ivoorkust

  UNICEF heeft een bijzonder project lopen in Ivoorkust. Plastic afval wordt gerecycleerd tot stevige bouwstenen om klaslokalen mee te realiseren. Daarin investeert de Provincie Antwerpen deze legislatuur 1,2 miljoen euro. Twee klassen van het PITO mochten maandagvoormiddag uitgebreider kennismaken met het project. De scholieren hielden een digitale uitwisseling met UNICEF Ivoorkust.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.