Bakker Greg De Schutter met de Putse Janhagel, die erkend is als streekproduct
Volledig scherm
Bakker Greg De Schutter met de Putse Janhagel, die erkend is als streekproduct © s

In 19de eeuw ingezet om ‘kanonnenvlees’ te rekruteren, nu is Putse Janhagel erkend als streekproduct: “Dronken bakker verklapte geheim recept”

StabroekDe provincie Antwerpen is een erkend streekproduct rijker. Bakkerij De Schutter in Putte-Stabroek wist het label in de wacht te slepen voor de Putse Janhagel. Het krokant gebakken koekje is nauw verwant met speculaas, al geeft nootmuskaat in plaats van kaneel de kruidige smaak. 

 1. 10 jaar cel voor vader die zijn eigen én andermans dochters misbruikte: “Minstens 7 jaar lang heeft hij zijn lusten op haar botgevierd, tot 3 keer per week”
  PREMIUM
  Brasschaat

  10 jaar cel voor vader die zijn eigen én andermans dochters misbruikte: “Minstens 7 jaar lang heeft hij zijn lusten op haar botgevierd, tot 3 keer per week”

  De 54-jarige man uit Brasschaat die jarenlang zijn eigen dochters seksueel mishandelde is door de rechtbank veroordeeld tot 10 jaar cel. Dat heeft de Antwerpse correctionele rechtbank maandagochtend besloten. Dat is een jaar meer dan het parket gevorderd had. Een strenge straf, maar zijn jongste dochter was dan ook nog érg jong toen haar vader zich voor het eerst aan haar vergreep.
 2. LEVENSVERHAAL. Autowereld rouwt om Willy Jorssen (88): “Hoe druk hij het ook had, voor klanten had hij altijd tijd”
  PREMIUM
  Aartselaar/Hove/Wilrijk

  LEVENSVER­HAAL. Autowereld rouwt om Willy Jorssen (88): “Hoe druk hij het ook had, voor klanten had hij altijd tijd”

  Naar alle waarschijnlijkheid zal de basiliek van Edegem woensdag tot de nok gevuld zijn voor de uitvaart van Willy Jorssen. De oprichter van BMW Jorssen overleed vorige week onverwachts tijdens een operatie in het ziekenhuis. 88 was hij, en eigenlijk al dertig jaar met pensioen, maar nog altijd bleef hij nauw betrokken bij zijn levenswerk. Een portret van een bijzonder man, die ook een tragisch verlies met zich meedroeg.