Lissa Lewis aan Brasserie 't Koetshuis, waar de zangeres haar eerste terrasje gaat doen zaterdag
Volledig scherm
Lissa Lewis aan Brasserie 't Koetshuis, waar de zangeres haar eerste terrasje gaat doen zaterdag © Klaas De Scheirder

Het eerste terrasje van Lissa Lewis is bij Brasserie ‘t Koetshuis: “Een kriek na het sporten”

StabroekZaterdag is het zover. Na een maandenlange verplichte sluiting mag de horeca haar terrassen heropenen. Wij polsten bij enkele bekende streekgenoten wat hun eerste stop zal zijn. Voor zangeres Lissa Lewis (27) uit Stabroek is dat Brasserie ‘t Koetshuis aan Kasteel Ravenhof in Putte-Stabroek. “Ik kijk echt uit naar de gezelligheid”, lacht ze. 

 1. Wetenschappelijk verantwoord frieten bakken of sterrenkijken op het MAS? Sound of Science palmt zomer én najaar in met wetenschapsavonden
  ANTWERPEN

  Wetenschap­pe­lijk verant­woord frieten bakken of sterrenkij­ken op het MAS? Sound of Science palmt zomer én najaar in met weten­schaps­avon­den

  Na passages in de kastelen en forten van de Antwerpse zuidrand komt het wetenschapsfestival Sound of Science nu écht naar de Koekenstad. Met Sound of Science Nights wordt vanaf de zomer tot en met het najaar de Seefbrouwerij ingepalmd op het Eilandje. Naast wetenschappelijk frieten bakken en bier brouwen zijn er ook live specials van onder andere Lieven Scheire en filosofeert Stijn Meuris over de ruimte.
 2. PFOS-vervuiling reikt tot in Stabroek, Kapellen, Brasschaat en Schoten: "Met volksgezondheid speel je niet”
  PREMIUM
  Stabroek/Kapellen/Brasschaat/Schoten

  PFOS-vervuiling reikt tot in Stabroek, Kapellen, Brasschaat en Schoten: "Met volksge­zond­heid speel je niet”

  In een aantal gemeenten in de Antwerpse noordrand zou kippeneieren uit eigen tuin eten schadelijk zijn voor de gezondheid, als gevolg van de gronden vervuild met de chemische stof PFOS rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht. De burgemeesters wachten richtlijnen van hogerhand af alvorens maatregelen te nemen. In plattelandsgemeente Stabroek vraagt burgemeester Rik Frans (N-VA) een alertere houding van de hogere overheden tegenover deze problematiek. “Het moet je moeder, broer of dochter maar eens zijn die ziek wordt door eitjes te eten.”