François ‘Swa’ Elseviers (67), voorzitter van heemkring Molengalm, heeft een boek geschreven over de Tweede Wereldoorlog in Stabroek, Hoevenen en Putte
Volledig scherm
François ‘Swa’ Elseviers (67), voorzitter van heemkring Molengalm, heeft een boek geschreven over de Tweede Wereldoorlog in Stabroek, Hoevenen en Putte © Benoit De Freine

Heemkringvoorzitter bundelt documenten, foto’s en verhalen over WOII in Stabroek tot boek: “Zo blijven de herinneringen voor het nageslacht bewaard”

StabroekIn 2020 vieren we het 75-jarige einde van de Tweede Wereldoorlog. Hoe Stabroek, Hoevenen en Putte die oorlogsperiode beleefd hebben, heeft François ‘Swa’ Elseviers (67) weergegeven in een boek. De voorzitter van de lokale heemkring Molengalm overhandigde zaterdagmiddag aan Kasteel Ravenhof de eerste exemplaren aan burgemeester Rik Frans (N-VA) en cultuurschepen Liesbeth Bardyn (CD&V). 

 1. Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van betoveren­de fruitgaar­den tot kastelen­pracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

  Het stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.