Studentes toegepaste psychologie Fran De Nyn (links) en Selena Ali (rechts) zijn in april gerepatrieerd uit Peru. De geadopteerde kater Lee kwam zo mee naar ons land.
Volledig scherm
Studentes toegepaste psychologie Fran De Nyn (links) en Selena Ali (rechts) zijn in april gerepatrieerd uit Peru. De geadopteerde kater Lee kwam zo mee naar ons land. © Selena Ali

FAVV legt uit waarom kater Lee spuitje moet krijgen: “Voorgestelde alternatieven zijn genegeerd, België moet rabiësvrij blijven”

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dagvaardt de Stabroekse studente Selena Ali deze voormiddag voor de rechtbank. Als zij haar uit Peru meegenomen kitten Lee niet onmiddellijk overhandigt aan het FAVV, eist de overheidsdienst een dwangsom van 5.000 euro per uur. Op maandag, daags voor de politie-interventie, verspreidde het FAVV al een scherp persbericht waarin wordt uitgelegd waarom de kater geëuthanaseerd moet worden. “Zoals Covid-19, is hondsdolheid een dodelijk virus voor mens en dier. Alle voorzorgen zijn nodig!”   

128 reacties

 • Chris Devlaeminck

  1 jaar geleden
  Intussen zijn Selena Ali en nog zoveel andere mensen al zolang met die kater in contact geweest zonder gevolgen dat mag aangenomen worden dat het beestje rabiësvrij is. Maar in deze corona-tijden slaan sommigen volledig door. Virus manie! Ik zie mensen alleen op de fiets, motorfiets, in de auto,...met een mondmasker op. Kan het nog gekker!? Ik verdenk er sommigen van dat ze gaan slapen met een mondmasker.
 • Argus Vercauteren

  1 jaar geleden
  Waarom doet men geen douanecontroles (vooral voor risicovluchten: Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika) zoals in Australië? Op deze manier zou men de volksgezondheid beter kunnen beschermen tegen bepaalde ziektes, alsook de smokkel van dieren en planten (exoten) aan banden leggen.
 • Rene Philips

  1 jaar geleden
  Ikzelf ben een grote kattenvriend maar vind dat er grenzen zijn en mag er geen enkel risico genomen worden en moet het lieve diertje worden geeuthanaseerd.
 • Rafaello Ibrahim

  1 jaar geleden
  Ik begrijp niet waarom die juffrouw denkt zich niet aan de wet te moeten houden en daarmee heel België in gevaar moet brengen. Regels zijn er voor iedereen en punt uit.
 • Cem Kilic

  1 jaar geleden
  Oké, ik snap het nu, nu ik alles hierover weet. Eerst was ik 'team Ali', maar zoals bij alles, kregen we het verhaal maar van één kant te horen.
 1. Voedselagentschap speelt het hard: “5.000 euro dwangsom voor elk uur dat katje Lee verborgen blijft”

  Voedsel­agent­schap speelt het hard: “5.000 euro dwangsom voor elk uur dat katje Lee verborgen blijft”

  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dagvaardt studente Selena Ali vrijdagmorgen voor de rechtbank. Als zij haar geadopteerd katje Lee niet onmiddellijk overhandigt aan het FAVV, eist de dienst een dwangsom van 5.000 euro. Per uur. Het FAVV wil het katje laten inslapen omdat het mogelijk besmet is geraakt met hondsdolheid. “Per uur sterven wereldwijd zes mensen aan hondsdolheid”, reageert FAVV.