De afgezaagde paaltjes. Intussen staan er al nieuwe exemplaren.
Volledig scherm
De afgezaagde paaltjes. Intussen staan er al nieuwe exemplaren. © rv

Afgesloten straat leidt tot wrevel: tegenstander zaagt paaltjes af

StabroekNiet iedereen is blijkbaar opgetogen over de knip in de Plantinlaan en de Veldstraat in Putte-Stabroek. Amper enkele dagen nadat de knip definitief werd ingevoerd, werden door een misnoegde chauffeur de paaltjes afgezaagd. Intussen staan er wel al nieuwe exemplaren.

 1. Eerste veertig vluchtelingen aangekomen in nooddorp
  Mechelen

  Eerste veertig vluchtelin­gen aangekomen in nooddorp

  De eerste veertig vluchtelingen uit Oekraïne hebben dinsdag hun intrek genomen in het nooddorp aan de Nekker in Mechelen. De stad haalde het overgrote merendeel op met een bus, een gezin kwam met de eigen wagen. “Alle gezinnen krijgen nu door de exploitant, het Rode Kruis, een unit toegewezen. Dat zou vlot zijn verlopen. Later deze week verwachten we een tweede groep. Zo zal het dorp langzaam maar zeker vollopen”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Princen. In het nooddorp is plaats voor in totaal 650 Oekraïense vluchtelingen.
 2. Zo VeloVeilig is Stabroek: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Stabroek

  Zo VeloVeilig is Stabroek: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Stabroek hebben 64 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.