1. Lukaku komt in exclusief gesprek met Degryse nog eens terug op teleurstellend EK: “Italië heeft ons tactisch én voetbaltechnisch overklast. Vooral dat laatste deed pijn”
  Play
  RODE DUIVELS
  42

  Lukaku komt in exclusief gesprek met Degryse nog eens terug op teleurstel­lend EK: “Italië heeft ons tactisch én voetbal­tech­nisch overklast. Vooral dat laatste deed pijn”

  Onze huisanalist Marc Degryse had voor VTM NIEUWS een exclusief interview met Romelu Lukaku (28). Net als Eden Hazard enkele dagen geleden ging ook ‘Big Rom’ op één van de tribunes in het voetbalcentrum van Tubeke geen thema uit de weg. Hij praat openhartig over zijn droomtransfer naar Chelsea, naar eigen zeggen de enige club voor wie hij Inter zou verlaten.
 2. Eden Hazard exclusief: “Het WK in Qatar winnen? Dat wordt moeilijk... Onze beste jaren zijn nu”
  Play
  Rode Duivels
  58

  Eden Hazard exclusief: “Het WK in Qatar winnen? Dat wordt moeilijk... Onze beste jaren zijn nu”

  Onze chef voetbal Stephan Keygnaert had voor VTM NIEUWS een exclusief en uitgebreid gesprek met Eden Hazard (30). De aanvoerder van de Rode Duivels ging op één van de tribunes in het voetbalcentrum van Tubeke geen thema uit de weg. Hij praat openhartig over zijn lastige jaren bij Real Madrid en de bijhorende kritiek. Maar hij is klaar om zich eindelijk te tonen in Spanje, ondanks de moeilijke momenten. “Ik ben er zeker van dat ik nu een goed seizoen ga spelen.”
 3. HIGHLIGHTS. Lukaku 2x genadeloos met rug naar doel, Witsel pikt goaltje mee na knappe Duivelse tekening
  Play
  Rode Duivels
  6

  HIGHLIGHTS. Lukaku 2x genadeloos met rug naar doel, Witsel pikt goaltje mee na knappe Duivelse tekening

  Dramatische start van de Rode Duivels in Tallinn. Nauwelijks twee minuten waren er gespeeld in de Le Coq Arena of Thibaut Courtois kon al vissen. Aan de basis een risicovolle breedtepass van Saelemaekers op rechts naar Vanaken, die de bal wat te veel afwachtte waardoor Mattias Käit ertussen zat. De Est kon oprukken en vervolgens voorbij een wijkende Alderweireld perfect uithalen met een effectzwanger schot in de verste hoek. Courtois kansloos. Sneu voor zowel Saelemaekers als Vanaken, die net vanavond nog eens hun kans in de basis kregen.
 1. DUIVELSE DILEMMA’S. “Onder Wilmots hebben we meer progressie geboekt dan met Leekens”: Thibaut Courtois op de rooster gelegd
  Play
  Rode Duivels
  9

  DUIVELSE DILEMMA’S. “Onder Wilmots hebben we meer progressie geboekt dan met Leekens”: Thibaut Courtois op de rooster gelegd

  Tijdens het EK leggen wij de Rode Duivels op de rooster in de reeks ‘Duivelse Dilemma’s’. Vandaag is het de beurt aan Thibaut Courtois. Hij krijgt enkele moeilijke keuzes voorgeschoteld. Racing Genk of Real Madrid? Spaanse of Israëlische vrouwen? En gaat hij voor Georges Leekens of Marc Wilmots? Kijk in bovenstaande video naar zijn weloverwogen en eerlijke antwoorden.
 1. Franse analisten hakken nu al in op ‘dikke nekken’ van Rode Duivels: “Belgen gaan snel terug thuis zijn om frieten te eten”
  Play

  Franse analisten hakken nu al in op ‘dikke nekken’ van Rode Duivels: “Belgen gaan snel terug thuis zijn om frieten te eten”

  De Rode Duivels hebben nog maar één match gespeeld op dit EK, maar het eerste mediatieke relletje met de Fransen is al een feit. Analisten van L’Equipe konden in hun talkshow ‘s avonds een uitspraak van Thomas Meunier maar erg matig appreciëren. Onze rechterflankspeler had na de 3-0 tegen de Russen gewoon gezegd dat het bijzonder moeilijk zou worden om dit België te kloppen. In de show luidt het eensluidend dat de Belgen nu al een dikke nek hebben. Bekijk hierboven wat ze juist te vertellen hadden.
 2. DUIVELSE DILEMMA’S. “Mag ik een joker?” Kiest Romelu Lukaku voor Inter of Chelsea? En keert hij ooit terug naar Anderlecht?
  Play
  Rode Duivels
  9

  DUIVELSE DILEMMA’S. “Mag ik een joker?” Kiest Romelu Lukaku voor Inter of Chelsea? En keert hij ooit terug naar Anderlecht?

  Tijdens het komende EK leggen wij de Rode Duivels op de rooster in de reeks ‘Duivelse Dilemma’s’. Vandaag bijt Romelu Lukaku de spits af. Onze spits krijgt tien aartsmoeilijke keuzes voorgeschoteld. Vond hij de WK-match tegen de VS of tegen Japan de mooiste? Heeft ‘Big Rom’ het meer voor Drogba of Maradona? En speelt hij liever op de PlayStation of geeft hij de voorkeur aan een film? De goudeerlijke antwoorden van Romelu Lukaku ontdek je in bovenstaande video.
 1. Vrouw Sarah en zoon Georges fier op Van Aert: “Hij keek in de ‘voiture’ en zei: ‘Ik ga hem laten slapen’”
  Play
  Wielrennen
  32

  Vrouw Sarah en zoon Georges fier op Van Aert: “Hij keek in de ‘voiture’ en zei: ‘Ik ga hem laten slapen’”

  Na zijn knappe winst in Gent-Wevelgem reed Wout van Aert recht in de armen van vrouw Sarah De Bie en zoontje Georges. “Ik kon het eigenlijk niet goed zien, maar iemand anders riep dat Wout won. Hij heeft ‘efkes’ in de ‘voiture’ gekeken en zei: ‘Ik ga hem laten slapen’”, lachte De Bie na de aankomst. “We wisten dat we vrijdag niet moesten komen en vandaag wel. Hij laat er veel voor en ik vind het heel mooi dat Nathan (Van Hooydonck, red.) ook zo'n koers gereden heeft.”
 1. Tom Boonen in HLN SPORTCAST: “Stuyven is in staat om in het voorjaar nog ergens uit te pakken”
  Play
  HLN SPORTCAST
  3

  Tom Boonen in HLN SPORTCAST: “Stuyven is in staat om in het voorjaar nog ergens uit te pakken”

  Tom Boonen is deze week de gast in onze HLN Sportcast. Aan tafel met Jonas Decleer had Boonen het uiteraard over de knappe zege van Jasper Stuyven in Milaan-Sanremo. “Alles wordt nu makkelijker voor Jasper. Ze gaan meer rekening moeten houden met hem en de ploeg Trek-Segafredo in de rest van de klassiekers.” Boonen heeft het ook over Mathieu van der Poel en Wout van Aert, die als topfavoriet naast de overwinning grepen. Onze huisanalist stelt dat de kloof tussen die twee en de anderen niet eens zó groot is. Ten slotte belt ook Stuyvens ploegmaat Edward Theuns in.
 2. Stuyven: “Acht keer op tien lukt zoiets niet. Gewéldig dat ik het hier zo kan afmaken”
  Play
  Milaan-Sanremo
  24

  Stuyven: “Acht keer op tien lukt zoiets niet. Gewéldig dat ik het hier zo kan afmaken”

  Niet Wout van Aert, Mathieu van der Poel of Julian Alaphilippe dus aan het feest in Milaan-Sanremo, wél Jasper Stuyven. “Ik besef het nog altijd niet zo goed. Het moment dat ik de finish overschreed, voelde ik mij alleen op de wereld. Dit is de mooiste zege uit mijn carrière. Machtig. Zalig. Onbeschrijflijk”, klonk het bij de dolgelukkige Leuvenaar van Trek-Segafredo. “Het is gewéldig om het hier zo af te maken. Ik geloofde er sowieso in. Zeker omdat de jongens die vooraan zaten rappe jongens waren, probeerde ik liever alles of niks. Met uiteindelijk liever alles dan niks natuurlijk”, aldus Stuyven. “Acht op de tien keer lukt zo'n aanval niet, maar die ene keer of die twee keer dan wel. Toen Kragh Andersen kwam aansluiten, dacht ik even ‘oei’. Maar uiteindelijk was het ook voor mij goed, zo kon ik even op adem komen. Om er dan meteen over te gaan.