1. Kompany heeft er zo zijn mening over, maar onze huisref is duidelijk: "Goal Vlap terecht afgekeurd"
  Play
  RSC Anderlecht

  Kompany heeft er zo zijn mening over, maar onze huisref is duidelijk: "Goal Vlap terecht afgekeurd"

  In de tweede helft leek Michel Vlap Anderlecht op voorsprong te brengen. Kompany vloog zijn assistenten al om de nek, maar het juichen was van korte duur. De treffer werd afgekeurd voor hinderlijk buitenspel van Lukas Nmecha. Een terechte beslissing volgens onze huisref Tim Pots. "Door zich vanuit buitenspel naar de bal te begeven gaf Nmecha aan de verdedigers minstens de indruk dat hij die ging spelen", legt Pots uit. "Hij kwam zelfs zo dicht dat hij die ook kón spelen, maar ontweek hem op het allerlaatste moment zodat de bal nog tot bij Vlap kwam. Door die actie mengde hij zich wel degelijk in het spel en werd de goal van Vlap terecht afgekeurd."
 1. Michael Verschueren over extra aandelen: “Overname staat voorlopig niet op mijn bucket list”
  Play
  RSC Anderlecht

  Michael Verschue­ren over extra aandelen: “Overname staat voorlopig niet op mijn bucket list”

  Michael Verschueren, de gewezen sportieve baas van Anderlecht, heeft zijn positie binnen de club weer verstevigd. Maar een strategische zet moeten we daar niet achter zoeken, vertelde hij voor de camera van VTM Nieuws, vlak voor de topper tussen RSCA en Standard. “Ik ga mijn bijdrage leveren om de club te helpen, nu is het aan de meerderheidsaandeelhouders om tot een oplossing te komen.”
 2. Heerlijke beelden. Argentijnse zanger en dolle fans begeleiden Maradona naar laatste rustplaats: “Diego! Diego!”
  Play
  Diego Maradona

  Heerlijke beelden. Argentijn­se zanger en dolle fans begeleiden Maradona naar laatste rustplaats: “Diego! Diego!”

  “Gracias Diego!” Dat het overlijden van Diego Armando Maradona veel losmaakt in Argentinië, wist u al. Deze video bewijst nog maar eens hoe graag gezien ‘Pluisje’ was in zijn thuisland. Zanger Yuyo Gonzalo nam plaats langs de kant van de weg en begeleidde Maradona samen met duizenden anderen naar zijn laatste rustplaats in Bella Vista. En of dat knappe beelden oplevert.
 3. Een laatste adiós: Diego Armando Maradona begraven naast zijn ouders in ‘Tuin van de Vrede’, die nog een hele week bewaakt wordt
  Diego Maradona

  Een laatste adiós: Diego Armando Maradona begraven naast zijn ouders in ‘Tuin van de Vrede’, die nog een hele week bewaakt wordt

  Diego Armando Maradona, die op 60-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand, is gisteren begraven. Hij rust voor eeuwig aan de zijde van zijn ouders in de ‘Tuin van de Vrede’, op het kerkhof van Bella Vista. Maradona kreeg een staatsbegrafenis, gekenmerkt door gebroken fans, chaos in Buenos Aires en een emotioneel finaal afscheid.
 1. Martínez: “Nations League wordt één van de belangrijkste landencompetities ter wereld”
  Play
  Rode Duivels

  Martínez: “Nations League wordt één van de belangrijk­ste landencom­pe­ti­ties ter wereld”

  Bondscoach Roberto Martínez was tevreden met de kwalificatie voor de Final Four, maar zag ook dat de Duivels na de 1-0 de controle over de match verloren. “We voelden toen dat we iets te verliezen hadden en hadden niet onze gewoonlijke rust aan de bal. Maar ik voelde een sterke reactie in de tweede helft. Ik kijk uit naar de sterke tegenstand in de Final Four, dat zegt veel over het groeiende belang van de Nations League. Dit wordt een van de belangrijkste landencompetities ter wereld.”
 1. Wát een curve: knapste goal van de avond in de Nations League viel meteen na aftrap in Albanië
  Play
  Nations League

  Wát een curve: knapste goal van de avond in de Nations League viel meteen na aftrap in Albanië

  De Nations League, dat is ook Albanië - Kazachstan. In groep 4 van de C-divisie, het allerlaagste niveau, zal het voor de Kazakken een verre droom blijven op te klimmen. Of om zich via de Nations League ooit te kwalificeren voor het EK. Na 3-1-verlies in Albanië staan ze op de vierde en laatste plaats met 4 op 15. Maar ze zorgden gisteravond wel voor dé goal van de avond in de Nations League. Bij de aftrap na de Albanese 2-0 in minuut 24, zag Aibol Abiken de doelman ver voor zijn lijn staan en besloot hij om meteen zijn kans te gaan. Een heerlijke poging met het juiste effect: de Albanese doelman Berisha, door Atalanta uitgeleend aan SPAL, kwam niet eens in de buurt om nog te kunnen redden.
 2. HERBEKIJK. Dries Mertens scoort héérlijk in ‘zijn’ Leuven nadat ook Tielemans raak trof tegen Engeland
  Play
  Rode Duivels

  HERBEKIJK. Dries Mertens scoort héérlijk in ‘zijn’ Leuven nadat ook Tielemans raak trof tegen Engeland

  De Rode Duivels hebben op de vijfde en voorlaatste speeldag van de groepsfase van de Nations League een goede zaak gedaan. In Leuven klopten de Duivels concurrent Engeland met 2-0. Denemarken haalde het tegelijkertijd in de absolute slotfase met 2-1 van IJsland. De kwalficatie voor de Final Four is zo nog niet binnen, maar woensdag volstaat voor de manschappen van bondscoach Roberto Martinez, die zondag zijn vijftigste interland coachte, een gelijkspel op de slotspeeldag tegen Denemarken voor plaatsing. Engeland is na de nederlaag uitgeschakeld.