Volledig scherm
© Geert De Rycke

Tijdelijke bewindvoerder aangesteld bij Sporting Lokeren

Sporting LokerenDe rechtbank van Koophandel heeft een bewindvoerder aangesteld bij Sporting Lokeren, dat heeft voorzitter Louis de Vries aan onze redactie bevestigd. De bewindvoerder zal het geld en de goederen van de club nu beheren. Lokeren betaalde afgelopen dinsdag zijn bondsschulden af, maar dat was het minste van hun zorgen. Als de club niet heel snel wordt overgenomen, is ze failliet.

 1. Lokeren voorlopig niet van plan om faillissement aan te vragen - Aanvoerder Overmeire: “Unaniem beslist dat we zaterdag spelen”
  Sporting Lokeren

  Lokeren voorlopig niet van plan om faillisse­ment aan te vragen - Aanvoerder Overmeire: “Unaniem beslist dat we zaterdag spelen”

  De klok tikt genadeloos verder voor Sporting Lokeren, dat voorlopig niet van plan is om het faillissement aan te vragen. Gisteravond vond er een Raad van Bestuur plaats bij de noodlijdende 1B-club en daarop werd beslist om “de nu bestaande pistes die de toekomst van de club kunnen vrijwaren alle kansen te geven.” Aanvoerder Killian Overmeire liet alvast weten dat de spelersgroep unaniem heeft beslist om morgen aan te treden tegen Roeselare. “Voor jullie, voor de jeugdspelers en ook voor onszelf.”
 1. Crisis Lokeren compleet: investeerder haakt af, iedereen economisch werkloos en alleen conciërge mag nog binnen

  Crisis Lokeren compleet: investeer­der haakt af, iedereen economisch werkloos en alleen conciërge mag nog binnen

  De kans dat Sporting Lokeren straks de boeken toe moet doen, wordt met de dag groter. De onderhandelingen met de buitenlandse investeerder op wie de club haar hoop op vestigde, zijn afgesprongen. Dat bevestigt voorzitter Louis de Vries aan onze redactie. Later op de dag volgde nog meer slecht nieuws: iedereen wordt op economische werkloosheid gezet en alle toegangsbadges worden geblokkeerd.
 2. Portret van de grondleggers achter nieuwe Wase fusieclub KSC Lokeren-Temse: “Nieuwe voorzitter is tegenpool van Louis de Vries”
  PREMIUM

  Portret van de grondleg­gers achter nieuwe Wase fusieclub KSC Lokeren-Tem­se: “Nieuwe voorzitter is tegenpool van Louis de Vries”

  Vijftig jaar na de fusie tussen Standaard en Racing Lokeren staat er een opvolger in de steigers voor het failliete Sporting Lokeren. Net als in 1970 staan opnieuw vier ondernemers aan de wieg van de nieuwe voetbalclub: Hans Van Duysen, Willy Carpentier, Joris Van Der Gucht en Steven De Proost. Een portret van de nieuwe sterke mannen achter KSC Lokeren – Temse.
 1. Serneels over België-Zwitserland: "Zaak om het hoofd koel te houden en bij de les te blijven”
  Play

  Serneels over Bel­gië-Zwitser­land: "Zaak om het hoofd koel te houden en bij de les te blijven”

 2. Anderlecht en Standard overtuigen niet in zoutloze topper
  Play

  Anderlecht en Standard overtuigen niet in zoutloze topper