Louis De Vries.
Volledig scherm
Louis De Vries. © RV

Sporting Lokeren zet samenwerking op met Chinees bedrijf, stadsbestuur stelt zich vragen

Sporting LokerenSporting Lokeren, hekkensluiter in 1B, gaat een samenwerkingsdeal aan met de groep Ke Hua Sports. Dat is een Chinees vennootschap dat actief is in het voetbal en eigen academies en sportcentra uitbaat. Voorzitter Louis de Vries lichtte de samenwerking toe tijdens een persconferentie in het Daknamstadion. Het akkoord zou een jarenlange wisselwerking omvatten tussen beide partijen. De voorzitter benadrukte dat de eigenheid van de club zal behouden blijven, zowel op juridisch als financieel vlak. Bij het Lokerse stadsbestuur stellen ze zich dan weer vragen bij de samenwerking.

13 reacties

 • Eddy Vervaet

  12 maanden geleden
  Enkel de G5 zal met eigen middelen verder kunnen,op voorwaarde dat er een BeNeLiga komt.Al de rest komt in buitenlandse handen of gaat in faling...
 • Patrick Vandeputte

  12 maanden geleden
  De naam Sporting Lokeren heeft in het buitenland nog naam en faam. We zijn nog niet eind januari en De Vries heeft al de mop van het jaar gelanceerd.
 • Marc Devuldere

  12 maanden geleden
  Snappen die niet dat de Chinezen gans de wereld aan het inpalmen zijn. Het zal niet lang meer duren vooraleer wij op een of andere wijze door China onder druk gezet worden.
 • Yves Van Rossem

  12 maanden geleden
  Mij lijkt dit een goede deal om Lokeren terug aan de oppervlakte te krijgen ... tenminste als zijzelf aan het stuur blijven zitten en zelfstandig mogen besissen wat wel en niet kan.
 • dirk claeys

  12 maanden geleden
  Wat speelcentjes,voor de Chinezen! Winnen of verliezen , weinig belang, enkel meedoen is speciaal!
 1. Onduidelijkheid troef in Lokeren: toch geen witte rook, dit weekend laatste match?
  Sporting Lokeren

  Onduide­lijk­heid troef in Lokeren: toch geen witte rook, dit weekend laatste match?

  Andermaal een belofte niet nagekomen. Waar Sporting Lokeren normaal donderdag ging communiceren over zijn toekomst, is dit niet gebeurd. De club liet donderdagavond weten dat de Raad van Bestuur nog bezig is en dat er pas ten vroegste vrijdag zal worden gecommuniceerd. Een verrassing is dat niet. De Raad van Bestuur werd immers voor een stuk telefonisch gevoerd. Zo zit bestuurslid Joris Van Thillo op de Caraïben en een ander bestuurslid, Eugène Van Koppen, verblijft in zijn woonplaats Monaco. Het is onduidelijk - maar hoogst twijfelachtig - of de overige bestuurslui (Louis De Vries en diens vrouw Daniëlle De Laet, Eric Verhoeven en Alexander Janssen) wél effectief allemaal samen zaten. Alexander Janssen stapte weliswaar eind vorig jaar op, de beëindiging van zijn mandaat verscheen nog niet in het Staatsblad en dus is hij officieel nog bestuurslid.
 1. Crisis Lokeren compleet: investeerder haakt af, iedereen economisch werkloos en alleen conciërge mag nog binnen

  Crisis Lokeren compleet: investeer­der haakt af, iedereen economisch werkloos en alleen conciërge mag nog binnen

  De kans dat Sporting Lokeren straks de boeken toe moet doen, wordt met de dag groter. De onderhandelingen met de buitenlandse investeerder op wie de club haar hoop op vestigde, zijn afgesprongen. Dat bevestigt voorzitter Louis de Vries aan onze redactie. Later op de dag volgde nog meer slecht nieuws: iedereen wordt op economische werkloosheid gezet en alle toegangsbadges worden geblokkeerd.
 1. Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"
  Play
  Anderlecht

  Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"

 2. Vercauteren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"
  Play
  Antwerp

  Vercaute­ren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"