Louis de Vries gooit de handdoek in de ring.
Volledig scherm
Louis de Vries gooit de handdoek in de ring. © BELGA

Sporting Lokeren failliet verklaard - De Vries: “Ik zit diep in de put”

De ondernemingsrechtbank van Dendermonde heeft Sporting Lokeren failliet verklaard. Dat heeft onze redactie vernomen uit betrouwbare bron. De club uit 1B tekent geen beroep aan. Het einde van een tijdperk.

8 reacties

 • gaston holmgren

  2 jaar geleden
  De schuld op 1 man afschuiven is niet zo moeilijk. Beloftes van overnemers / sponsors niet nagekomen... Welke sponsor haakt niet af als die ploeg hopeloos laatste staat. Vooruitzichten? Niet veel. Waar waren de spelers tijdens het seizoen? Wiens schuld was het dan? Trainers? Dat waren er wel 2 goede. Zij hebben LDV ook in de steek gelaten aan de onderhandeling tafel..
 • Theo Marsé

  2 jaar geleden
  Stekene geen optie? Opstarten vanuit 3 amateurs.
 • Ilse Meskens

  2 jaar geleden
  Een club overnemen met een inbreng van 0 euro . Het gerecht zou deze faling eens goed moeten onderzoeken en Louis laten opdraaien voor zijn fouten .
 • Eric Berckmans

  2 jaar geleden
  Haal nog wat buitenlandse spelers binnen voor enkele honderdduizenden euro's en ze zullen 100% zeker failliet gaan ,er zullen er nog wel volgen .Speel met eigen jeugd en geef ze voldoende ondersteuning en je kan een goede ploeg opbouwen en vooral een betaalbare .
 • Geert Van Laecke

  2 jaar geleden
  Bijzonder jammer voor een mooie traditieclub met een mooie historiek. Sterkte aan de supporters vanwege een Club-supporter uit het nabije Lochristi.
 1. Onduidelijkheid troef in Lokeren: toch geen witte rook, dit weekend laatste match?
  Sporting Lokeren

  Onduide­lijk­heid troef in Lokeren: toch geen witte rook, dit weekend laatste match?

  Andermaal een belofte niet nagekomen. Waar Sporting Lokeren normaal donderdag ging communiceren over zijn toekomst, is dit niet gebeurd. De club liet donderdagavond weten dat de Raad van Bestuur nog bezig is en dat er pas ten vroegste vrijdag zal worden gecommuniceerd. Een verrassing is dat niet. De Raad van Bestuur werd immers voor een stuk telefonisch gevoerd. Zo zit bestuurslid Joris Van Thillo op de Caraïben en een ander bestuurslid, Eugène Van Koppen, verblijft in zijn woonplaats Monaco. Het is onduidelijk - maar hoogst twijfelachtig - of de overige bestuurslui (Louis De Vries en diens vrouw Daniëlle De Laet, Eric Verhoeven en Alexander Janssen) wél effectief allemaal samen zaten. Alexander Janssen stapte weliswaar eind vorig jaar op, de beëindiging van zijn mandaat verscheen nog niet in het Staatsblad en dus is hij officieel nog bestuurslid.
 2. Crisis Lokeren compleet: investeerder haakt af, iedereen economisch werkloos en alleen conciërge mag nog binnen

  Crisis Lokeren compleet: investeer­der haakt af, iedereen economisch werkloos en alleen conciërge mag nog binnen

  De kans dat Sporting Lokeren straks de boeken toe moet doen, wordt met de dag groter. De onderhandelingen met de buitenlandse investeerder op wie de club haar hoop op vestigde, zijn afgesprongen. Dat bevestigt voorzitter Louis de Vries aan onze redactie. Later op de dag volgde nog meer slecht nieuws: iedereen wordt op economische werkloosheid gezet en alle toegangsbadges worden geblokkeerd.