Louis De Vries.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis De Vries. © BELGA

Something is rotten in the State of Sporting Lokeren: spelers stappen massaal naar vakbond Sporta na schrijnende toestanden

LokerenSomething is rotten in the State of Sporting Lokeren. Spelers stappen massaal naar spelersvakbond Sporta, nadat ze al maanden niet meer betaald zijn. “Ik heb er absoluut geen goed oog in”, klinkt het bij Sporta, dat onthulde dat de eerste betalingsproblemen er al amper drie maanden na de overname door Louis de Vries kwamen.

 1. Portret van de grondleggers achter nieuwe Wase fusieclub KSC Lokeren-Temse: “Nieuwe voorzitter is tegenpool van Louis de Vries”
  PREMIUM

  Portret van de grondleg­gers achter nieuwe Wase fusieclub KSC Lokeren-Tem­se: “Nieuwe voorzitter is tegenpool van Louis de Vries”

  Vijftig jaar na de fusie tussen Standaard en Racing Lokeren staat er een opvolger in de steigers voor het failliete Sporting Lokeren. Net als in 1970 staan opnieuw vier ondernemers aan de wieg van de nieuwe voetbalclub: Hans Van Duysen, Willy Carpentier, Joris Van Der Gucht en Steven De Proost. Een portret van de nieuwe sterke mannen achter KSC Lokeren – Temse.
 2. Geen faillissement of corona kan terreinverzorger Lorenzo weghouden van Daknamstadion: “Dit gras verzorgen werkt bijna therapeutisch”
  PREMIUM

  Geen faillisse­ment of corona kan terreinver­zor­ger Lorenzo weghouden van Daknamsta­di­on: “Dit gras verzorgen werkt bijna therapeu­tisch”

  Als KSC Lokeren – Temse straks haar eerste thuismatch speelt in het Daknamstadion zal dat gebeuren op een perfecte grasmat. Met dank aan huisbewaarder en terreinverzorger Lorenzo Verschraegen (54) die ook na het kapseizen van Sporting Lokeren aan de slag kan blijven dankzij een regeling met de stad Lokeren. “Mijn telefoonabonnement werd afgesloten en we zaten bijna zonder elektriciteit, maar aan stoppen heb ik nooit gedacht.”
 1. Onduidelijkheid troef in Lokeren: toch geen witte rook, dit weekend laatste match?
  Sporting Lokeren

  Onduide­lijk­heid troef in Lokeren: toch geen witte rook, dit weekend laatste match?

  Andermaal een belofte niet nagekomen. Waar Sporting Lokeren normaal donderdag ging communiceren over zijn toekomst, is dit niet gebeurd. De club liet donderdagavond weten dat de Raad van Bestuur nog bezig is en dat er pas ten vroegste vrijdag zal worden gecommuniceerd. Een verrassing is dat niet. De Raad van Bestuur werd immers voor een stuk telefonisch gevoerd. Zo zit bestuurslid Joris Van Thillo op de Caraïben en een ander bestuurslid, Eugène Van Koppen, verblijft in zijn woonplaats Monaco. Het is onduidelijk - maar hoogst twijfelachtig - of de overige bestuurslui (Louis De Vries en diens vrouw Daniëlle De Laet, Eric Verhoeven en Alexander Janssen) wél effectief allemaal samen zaten. Alexander Janssen stapte weliswaar eind vorig jaar op, de beëindiging van zijn mandaat verscheen nog niet in het Staatsblad en dus is hij officieel nog bestuurslid.
 2. Nieuwe fusieclub KSC Lokeren-Temse is geboren: “Samenwerking tussen twee voetbalgemeenschappen”

  Nieuwe fusieclub KSC Lokeren-Tem­se is geboren: “Samenwer­king tussen twee voetbalge­meen­schap­pen”

  Derde keer, goede keer. Na twee mislukte huwelijkspogingen met Zelzate en Hamme heeft het failliete Sporting Lokeren met KSV Temse dan toch een partner gevonden om volgend seizoen een doorstart te maken in 2de amateur. De nieuwe Wase voetbalclub zal door het leven gaan als KSC Lokeren-Temse. Hans Van Duysen, kleinzoon van Sportingoprichter Adhemar Goeters, wordt de nieuwe voorzitter.