Louis De Vries
Volledig scherm
PREMIUM
Louis De Vries

De loze beloftes van De Vries: hoe Lokeren-eigenaar iedereen rad voor de ogen draaide

Sporting LokerenDe luchtkastelen van Louis de Vries (72). Amper een jaar nadat de ex-spelersmakelaar Sporting Lokeren overnam van Roger Lambrecht (88) is de Wase club, zoals verwacht, failliet verklaard. Nochtans liet voorzitter De Vries de voorbije maanden verschillende keren optekenen dat er “een oplossing in de maak was”. Loze beloftes.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Waasland braakland: Lokeren en Beveren zakken weg, voor het eerst in 53 jaar geen club in eerste klasse?
  PREMIUM
  Jupiler Pro League

  Waasland braakland: Lokeren en Beveren zakken weg, voor het eerst in 53 jaar geen club in eerste klasse?

  Het Wase voetbal is stervende. Lokeren: zo goed als failliet en veroordeeld tot play-downs – als het die al speelt – in 1B. Waasland-Beveren: laatste in 1A. Komend seizoen dreigt het Waasland voor het eerst sinds 1967 zonder eersteklasser te vallen, voor het eerst slechts één club meer op profniveau. Waasland braakland. Nochtans floreerde het voetbal tussen Antwerpen en Gent destijds, met de laatste 50 jaar liefst zes verschillende clubs in eerste of tweede klasse. Op zoek naar een verklaring voor die teloorgang.