Louis De Vries
Volledig scherm
PREMIUM
Louis De Vries

De loze beloftes van De Vries: hoe Lokeren-eigenaar iedereen rad voor de ogen draaide

Sporting LokerenDe luchtkastelen van Louis de Vries (72). Amper een jaar nadat de ex-spelersmakelaar Sporting Lokeren overnam van Roger Lambrecht (88) is de Wase club, zoals verwacht, failliet verklaard. Nochtans liet voorzitter De Vries de voorbije maanden verschillende keren optekenen dat er “een oplossing in de maak was”. Loze beloftes.

3 reacties

 • Frankie Albert Goethals

  1 jaar geleden
  Beste Johan, mochten alle bedrijven met een exploitatieverlies failliet gaan, dan lag de economie volledig plat. RSCA is een nv met ondermeer zijn eigen vastgoed als eigendom, een veel hoger kapitaal dan andere profclubs, een goed draaiend apparaat met zowel goede economische als commerciële vooruitzichten. Anderlecht is een voetbal merknaam over gans Europa. Over enkele jaren hangen die 'nieuwe voetbalrijken' allemaal in de touwen.
 • fabrice Hubaut

  2 jaar geleden
  Zonder alle parameters te kennen kunnen we geen oordeel geven.
 • Johan Corvers

  2 jaar geleden
  Na Lokeren hoeveel gaan er volgen? Neem nu rsca komen die hun torenhoge schulden wel te boven en dan nog verder mee doen aan de top ? Misschien dat zij ook failliet gaan schulden weg en 1 reeks zakken door met union te fuseren ...denk dat ze zo sneller aan top meedraaien zonder de schulden uit verleden mee te dragen.
 1. Waasland braakland: Lokeren en Beveren zakken weg, voor het eerst in 53 jaar geen club in eerste klasse?
  PREMIUM
  Jupiler Pro League

  Waasland braakland: Lokeren en Beveren zakken weg, voor het eerst in 53 jaar geen club in eerste klasse?

  Het Wase voetbal is stervende. Lokeren: zo goed als failliet en veroordeeld tot play-downs – als het die al speelt – in 1B. Waasland-Beveren: laatste in 1A. Komend seizoen dreigt het Waasland voor het eerst sinds 1967 zonder eersteklasser te vallen, voor het eerst slechts één club meer op profniveau. Waasland braakland. Nochtans floreerde het voetbal tussen Antwerpen en Gent destijds, met de laatste 50 jaar liefst zes verschillende clubs in eerste of tweede klasse. Op zoek naar een verklaring voor die teloorgang.