Volledig scherm
© Geert De Rycke

Crisis Lokeren compleet: investeerder haakt af, iedereen economisch werkloos en alleen conciërge mag nog binnen

De kans dat Sporting Lokeren straks de boeken toe moet doen, wordt met de dag groter. De onderhandelingen met de buitenlandse investeerder op wie de club haar hoop op vestigde, zijn afgesprongen. Dat bevestigt voorzitter Louis de Vries aan onze redactie. Later op de dag volgde nog meer slecht nieuws: iedereen wordt op economische werkloosheid gezet en alle toegangsbadges worden geblokkeerd. 

 1. Lokeren voorlopig niet van plan om faillissement aan te vragen - Aanvoerder Overmeire: “Unaniem beslist dat we zaterdag spelen”
  Sporting Lokeren

  Lokeren voorlopig niet van plan om faillisse­ment aan te vragen - Aanvoerder Overmeire: “Unaniem beslist dat we zaterdag spelen”

  De klok tikt genadeloos verder voor Sporting Lokeren, dat voorlopig niet van plan is om het faillissement aan te vragen. Gisteravond vond er een Raad van Bestuur plaats bij de noodlijdende 1B-club en daarop werd beslist om “de nu bestaande pistes die de toekomst van de club kunnen vrijwaren alle kansen te geven.” Aanvoerder Killian Overmeire liet alvast weten dat de spelersgroep unaniem heeft beslist om morgen aan te treden tegen Roeselare. “Voor jullie, voor de jeugdspelers en ook voor onszelf.”
 2. Zieltogend Lokeren verliest met z’n negenen ook van Virton, Waaslanders nu zeker van play-downs
  Proximus League

  Zieltogend Lokeren verliest met z’n negenen ook van Virton, Waaslan­ders nu zeker van play-downs

  Excelsior Virton heeft zondag de twaalfde speeldag in de tweede periode van de Proximus League afgesloten met een 0-2 zege bij Sporting Lokeren. Middenvelders Stelvio (21.) en Ribeiro (84.) zorgden voor de doelpunten. Lokeren speelde meer dan een uur met een man minder na rood voor Mpati (28.). Het eindigde de partij zelfs met negen na natrappen en rood voor Beridze (90.).