Volledig scherm
© BELGA

Een gunstig voorteken voor Charleroi? Belhocine verloor nog nooit Europees

Charleroi300/20: dat zal het verschil zijn in Europese wedstrijden tussen Partizan Belgrado en Sporting Charleroi als vanavond om 19 uur in het ‘Stade du Pays’ de aftrap wordt gefloten van hun onderling duel in de derde voorronde van de Europa League 2020-2021.

 1. Dilemma voor Charleroi: hoe vermijden dat Ilaimaharitra en Morioka de start van play-off 1 missen door een gele schorsing?

  Dilemma voor Charleroi: hoe vermijden dat Ilaimahari­tra en Morioka de start van play-off 1 missen door een gele schorsing?

  Hoe vermijd je dat je speler de start van PO I mist als gevolg van een gele schorsing ? Het is een vraag die Karim Belhocine ongetwijfeld bezighoudt. Ilaimaharitra staat op 8 gele kaarten; Morioka op 4. Charleroi sluit de reguliere competitie af op Gent en thuis tegen KV Kortrijk. Pakt Ilaimaharitra in die twee resterende wedstrijden telkens geel, dan mist hij de eerste twee wedstrijden van play-off 1. Pakt Morioka in de slotmatch tegen KVK geel, dan mist hij de openingsspeeldag van play-off 1. Vermits beide spelers centraal op het middenveld een zeer belangrijke rol vertolken, is het zeer de vraag of de coach van de Carolo’s dat risico zal willen nemen. Ilaimaharitra over dat dilemma: «Ik ben geen bruut, maar met de handrem op spelen, ligt niet in mijn aard. Daar zou de ploeg niet mee gediend zijn. Als de coach het zekere voor het onzekere wil nemen, zal ik mij daarbij neerleggen.»
 2. Belhocine: “Sint-Truiden toonde zich zeer efficiënt”
  Jupiler Pro League

  Belhocine: “Sint-Trui­den toonde zich zeer efficiënt”

  Charleroi slaagde er tegen STVV niet in de sterke collectieve prestatie van vorige week tegen Racing Genk over te doen. “Een verschil van dag en nacht was het niet, maar deze keer speelden we slechts bij vlagen goed”, analyseerde coach Belhocine. “De cijfers bieden een vertekend beeld van het wedstrijdverloop. We hadden sterke momenten. Die hebben we jammer genoeg niet benut om te scoren. Daartegenover toonde Sint-Truiden zich zeer efficiënt.”