Rezaei en Gillet: twee van de blikvangers bij Charleroi dit seizoen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rezaei en Gillet: twee van de blikvangers bij Charleroi dit seizoen. © HLN

CHARLEROI. Nu ook geoefend in home invasions: waarom evenaring van derde plek niet onmogelijk is voor Carolo’s

CharleroiPourquoi pas? Als Mehdi Bayat gevraagd wordt of Charleroi zijn fantastische derde plek van afgelopen seizoen kan herhalen, heeft de voorzitter altijd diezelfde repliek klaar. Waarom inderdaad niet, vindt ook onze Charleroi-watcher Alain Ronsse. “Eclatant, maar mogelijk, omdat Sporting op z’n scherpst een taaie brok is. Nu ook geoefend in home invasions.” Én met Kaveh Rezaei - een wereld van verschil voor de Carolo’s. Alles wat u moet weten over Charleroi leest u hier. 

  1. Dilemma voor Charleroi: hoe vermijden dat Ilaimaharitra en Morioka de start van play-off 1 missen door een gele schorsing?

    Dilemma voor Charleroi: hoe vermijden dat Ilaimahari­tra en Morioka de start van play-off 1 missen door een gele schorsing?

    Hoe vermijd je dat je speler de start van PO I mist als gevolg van een gele schorsing ? Het is een vraag die Karim Belhocine ongetwijfeld bezighoudt. Ilaimaharitra staat op 8 gele kaarten; Morioka op 4. Charleroi sluit de reguliere competitie af op Gent en thuis tegen KV Kortrijk. Pakt Ilaimaharitra in die twee resterende wedstrijden telkens geel, dan mist hij de eerste twee wedstrijden van play-off 1. Pakt Morioka in de slotmatch tegen KVK geel, dan mist hij de openingsspeeldag van play-off 1. Vermits beide spelers centraal op het middenveld een zeer belangrijke rol vertolken, is het zeer de vraag of de coach van de Carolo’s dat risico zal willen nemen. Ilaimaharitra over dat dilemma: «Ik ben geen bruut, maar met de handrem op spelen, ligt niet in mijn aard. Daar zou de ploeg niet mee gediend zijn. Als de coach het zekere voor het onzekere wil nemen, zal ik mij daarbij neerleggen.»