1. Onze Charleroi-watcher legt uit waarom de topclubs Zebra’s maar beter ‘au sérieux’ nemen
  Sporting Charleroi

  Onze Charleroi-wat­cher legt uit waarom de topclubs Zebra’s maar beter ‘au sérieux’ nemen

  Bij Sporting Charleroi kunnen ze alvast een week rustig genieten van het leiderschap. Karim Belhocine houdt het de komende dagen bij een extra licht programma. Alleen onderbroken door een oefenmatch tegen Racing Lens, de ex-club van Guillaume Gillet. Daarna volgt een intensieve voorbereiding op het duel aan de Gaverbeek. Uit op Zulte Waregem: altijd moeilijk voor de Carolo’s. En nu zeker, want vanaf de hervatting van de competitie is de jacht op de Zebra’s open. Hoe sterk staan ze om hun leiderspositie met succes te verdedigen?
 2. Losada: “Charleroi zál meedoen voor de titel. Zonder twijfel”
  Play
  Belgisch voetbal

  Losada: “Charleroi zál meedoen voor de titel. Zonder twijfel”

  Beerschot speelde al tegen Club Brugge, Standard, Racing Genk en nu Charleroi. Trainer Hernan Losada is zo ideaal geplaatst om de topclubs in te schatten. Vooral blauw-zwart en de Carolo’s maakten voorlopig indruk op de Argentijn. “Charleroi, dat niet voor niets 18 op 18 heeft, en Club Brugge zijn de ploegen die qua collectief het sterkst zijn in België. Dat heb ik ook voor de wedstrijd al gezegd”, aldus Losada na de 3-1-nederlaag op Mambourg. “Of Charleroi kan meedoen voor de titel? Dat zullen ze zeker doen, zonder twijfel.”
 1. CHARLEROI. Nu ook geoefend in home invasions: waarom evenaring van derde plek niet onmogelijk is voor Carolo’s
  PREMIUM
  Charleroi

  CHARLEROI. Nu ook geoefend in home invasions: waarom evenaring van derde plek niet onmogelijk is voor Carolo’s

  Pourquoi pas? Als Mehdi Bayat gevraagd wordt of Charleroi zijn fantastische derde plek van afgelopen seizoen kan herhalen, heeft de voorzitter altijd diezelfde repliek klaar. Waarom inderdaad niet, vindt ook onze Charleroi-watcher Alain Ronsse. “Eclatant, maar mogelijk, omdat Sporting op z’n scherpst een taaie brok is. Nu ook geoefend in home invasions.” Én met Kaveh Rezaei - een wereld van verschil voor de Carolo’s. Alles wat u moet weten over Charleroi leest u hier.
 1. Guillaume Gillet (36) voelt zich nog lang niet versleten: “Wie weet kan ik bij Charleroi record van Deschacht breken”
  Charleroi

  Guillaume Gillet (36) voelt zich nog lang niet versleten: “Wie weet kan ik bij Charleroi record van Deschacht breken”

  Vierenhalf jaar zijn voorbijgevlogen sinds hij Anderlecht definitief verliet om voor de tweede keer in de Franse Ligue 1 aan de slag te gaan. Na Bastia in 2014-2015, deze keer FC Nantes aangereikt door Mogi Bayat. Nu is hij terug in de Jupiler Pro League. Bij Sporting Charleroi van Mehdi Bayat. Guillaume Gillet. Weliswaar al 36, maar het voorbije seizoen een vaste waarde bij het naar Ligue 1 promoverende Racing Lens.
 2. Hoe Napoli-spits Victor Osimhen, de man van 70 miljoen, ‘neen’ zei tegen Anderlecht en doorgestuurd werd door Club Brugge en Essevee
  PREMIUM
  Voetbal

  Hoe Napoli-spits Victor Osimhen, de man van 70 miljoen, ‘neen’ zei tegen Anderlecht en doorge­stuurd werd door Club Brugge en Essevee

  Jackpot in Charleroi. Nóg maar eens. Ex-spits Victor Osimhen (21) verkast voor gegarandeerd 70 miljoen euro (exclusief bonussen) van Lille naar Napoli en wordt de volgende waarvoor de Carolo’s nog eens flink langs de kassa passeren - ze bedongen een 15 procent meerwaarde op de doorverkoop dus zijn ze verzekerd van minstens 8 miljoen euro. En zeggen dat ze hem vorig jaar al voor 12 miljoen verkochten. Money, money, money. Tot grote spijt van Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem.
 1. Osimhen kan dé transfer van het jaar worden voor Charleroi
  Charleroi

  Osimhen kan dé transfer van het jaar worden voor Charleroi

  Verlaat Victor Osimhen deze zomer dan toch Lille? Volgens LOSC-coach Christophe Galtier is het een uitgemaakte zaak. “Ik heb er mij bij neergelegd dat zowel Gabriël (een Brazilaanse centrale verdediger, red.) als Victor de club zullen verlaten”, verklaarde Galtier op zijn eerste persmoment van het seizoen. Een paar weken geleden rapporteerde de entourage van Osimhen nochtans dat de spits nog een tweede seizoen in de Ligue 1 wilde blijven vooraleer de stap hogerop te zetten. Niet, dus?
 1. Wint Charleroi straks jackpot? Osimhen kan Carolo’s recordbedrag opleveren
  Sporting Charleroi

  Wint Charleroi straks jackpot? Osimhen kan Carolo’s nog recordbe­drag opleveren

  Wint Sporting Charleroi met Victor Osimhen binnenkort dé jackpot? Dat zou best kunnen. De 21-jarige Nigeriaan werd in juli van vorig jaar, na een opvallend seizoen op huurbasis bij de Carolo’s, voor 3,5 miljoen definitief overgenomen van Wolfsburg en in het verlengde daarvan voor circa 12 miljoen (plus bonussen) getransfereerd naar Lille. Eén seizoen Ligue 1, 18 doelpunten en 6 assists later staat de spits bij Tottenham op het verlanglijstje van José Mourinho.
 1. Dilemma voor Charleroi: hoe vermijden dat Ilaimaharitra en Morioka de start van play-off 1 missen door een gele schorsing?

  Dilemma voor Charleroi: hoe vermijden dat Ilaimahari­tra en Morioka de start van play-off 1 missen door een gele schorsing?

  Hoe vermijd je dat je speler de start van PO I mist als gevolg van een gele schorsing ? Het is een vraag die Karim Belhocine ongetwijfeld bezighoudt. Ilaimaharitra staat op 8 gele kaarten; Morioka op 4. Charleroi sluit de reguliere competitie af op Gent en thuis tegen KV Kortrijk. Pakt Ilaimaharitra in die twee resterende wedstrijden telkens geel, dan mist hij de eerste twee wedstrijden van play-off 1. Pakt Morioka in de slotmatch tegen KVK geel, dan mist hij de openingsspeeldag van play-off 1. Vermits beide spelers centraal op het middenveld een zeer belangrijke rol vertolken, is het zeer de vraag of de coach van de Carolo’s dat risico zal willen nemen. Ilaimaharitra over dat dilemma: «Ik ben geen bruut, maar met de handrem op spelen, ligt niet in mijn aard. Daar zou de ploeg niet mee gediend zijn. Als de coach het zekere voor het onzekere wil nemen, zal ik mij daarbij neerleggen.»
 2. Charleroi verbetert clubrecords
  Charleroi

  Charleroi verbetert clubre­cords

  Sporting Charleroi 2019-2020 stapelt de clubrecords op. Sinds de invoering van de play-offs werden in de reguliere competitie nooit eerder zoveel punten behaald (54), zoveel wedstrijden gewonnen (15) en zoveel doelpunten gemaakt (49). Als toetje komt daarbij dat voor het eerst niet minder dan vijf spelers (Dessoleil, Morioka, Fall, Gholizadeh en Nicholson) — op basis van hun prestaties op AA Gent — in ons ‘Top Elftal’ van de speeldag werden opgenomen.