Belgen op het WK

 1. Vanavond start de gloednieuwe BNXT League: volgt na nieuwe invulling, nieuwe teams en nieuw format ook sportieve én commerciële opwaardering?
  Basketbal
  1

  Vanavond start de gloednieu­we BNXT League: volgt na nieuwe invulling, nieuwe teams en nieuw format ook sportieve én commer­ciële opwaarde­ring?

  Vanavond is het zover: de Grote Ouverture van de allereerste BNXT League. De combocompetitie van het Belgische en Nederlandse basketbal. Het geeft het 90ste basketbalkampioenschap meer dan een historisch kantje. Nieuwe invulling, nieuwe teams, nieuw format en nieuw enthousiasme, dat zeker. Volgt ook sportieve en commerciële opwaardering?
 1. Lior Refaelov straalt met Gouden Schoen naast Adrian, Mia en Gal: “Emotioneel, zij betekenen alles voor mij”
  Play
  Gouden Schoen
  6

  Lior Refaelov straalt met Gouden Schoen naast Adrian, Mia en Gal: “Emotioneel, zij betekenen alles voor mij”

  Heuglijk moment voor Lior Refaelov vlak voor de aftrap van Anderlecht - AA Gent. De Israëlische strateeg kreeg in het Lotto Park uit handen van onze chef voetbal Stephan Keygnaert de Gouden Schoen 2020 overhandigd. Mochten niet ontbreken op het appel: zoon Adrian, dochter Mia en zijn vrouw Gal. Opvallend: Refaelov (35) won de Gouden Schoen als speler van Antwerp, waarna hij vlak voor de start van Play-Off 1 een akkoord bereikte met paars-wit om van Antwerp naar Anderlecht te gaan. Eind januari, toen Refaelov in de finale top drie Onuachu en Holzhauser achter zich liet, kreeg hij een podiumexemplaar overhandigd. Vanavond mocht ‘Rafa’ een vergulde Gouden Schoen in ontvangst nemen.
 2. “Ik moet vechten voor mijn zoontje, voor mijn broer, voor iedereen”: Lukaku roept social media-CEO’s op om samen online haat halt toe te roepen
  Play
  Voetbal
  29

  “Ik moet vechten voor mijn zoontje, voor mijn broer, voor iedereen”: Lukaku roept social me­dia-CEO’s op om samen online haat halt toe te roepen

  ‘t Is hoog tijd voor verandering, vindt ook Romelu Lukaku. In een gesprek met CNN roept de spits de CEO’s van de sociaalnetwerksites op om samen te zitten, ook met voetballers zelf, om te bekijken hoe er paal en perk kan worden gesteld aan online mishandeling en haat. Net als veel van zijn collega’s was Lukaku daar in het verleden al slachtoffer van.
 1. FC Barcelona wint weer niet: geen goals in Cadiz, wel rood voor Frenkie de Jong en gemiste kansen Memphis
  La Liga

  FC Barcelona wint weer niet: geen goals in Cadiz, wel rood voor Frenkie de Jong en gemiste kansen Memphis

  Ook de tweede wedstrijd tegen een mindere rivaal eindigde voor Barcelona in een teleurstellend gelijkspel. De 0-0 bij Cádiz zal de druk op Ronald Koeman nog meer verhogen. Zijn krediet lijkt op. In Cádiz miste Memphis Depay drie grote kansen en kreeg Frenkie de Jong een rode kaart, terwijl Koeman zelf ook nog een rode kaart kreeg in de slotfase en zaterdag tegen Levante vanaf de tribune zal moeten toekijken. Tenminste, als voorzitter Joan Laporta de komende dagen niet al ingrijpt.

Next Gen olympiërs

 1. “België kon theoretisch gezien niet verliezen.” Wereldkampioen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwinning in 1975
  Streamz
  6

  “België kon theore­tisch gezien niet verliezen.” Wereldkam­pi­oen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwin­ning in 1975

  Zondag strijkt het WK wielrennen voor de tiende keer in ons land neer. In 1975 werd Nederlander Hennie Kuiper wereldkampioen in de Waalse stad Yvoir. Hij verwees Roger De Vlaeminck en Jean-Pierre Danguillaume naar de dichtste ereplaatsen en Eddy Merckx finishte als achtste. Met ‘Regenboog’ brengt Streamz een reconstructie van de voorgaande Belgische WK-edities. Voor HLN blikt Hennie Kuiper terug op zijn triomftocht van 46 jaar geleden: “Er stonden honderdduizend toeschouwers langs de kant. Het was geweldig.”
 1. Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”
  WK wielrennen
  13

  Wout van Aert vol vertrouwen voor het WK: “Ik durf tegen iedereen te sprinten”

  Wout van Aert is de uitgesproken kopman voor de Belgen op het WK wielrennen zondag. Onze landgenoot blinkt in zijn vel en wil graag wereldkampioen worden. “Maar dit is niet dé koers van mijn leven”, zegt hij. “Ja, de beleving zal hier uniek zijn, in Vlaanderen, maar er komen nog kansen om wereldkampioen te worden. Ik ga er 100% voor, maar ik zadel me niet op met de stress dat het nu moet gebeuren.”