Volledig scherm
© AFP

Zweedse sensatie Duplantis zorgt alweer voor nieuw wereldrecord polsstokspringen

AtletiekDe Zweedse polsstoksensatie Armand Duplantis (20) heeft zich nog maar eens overtroffen: ‘Mondo’ zweefde in Glasgow bij zijn eerste poging over 6m18 en deed zo één centimeter beter dan zijn record van vorige week in het Poolse Torun. “Dit is nog maar het begin”, zei Duplantis.

 1. 1B. Union draait Club NXT door de gehaktmolen - Seraing opnieuw aan de leiding na zuinige zege tegen Lommel
  Belgisch voetbal

  1B. Union draait Club NXT door de gehaktmo­len - Seraing opnieuw aan de leiding na zuinige zege tegen Lommel

  Union had duidelijk geleerd uit de eerste wedstrijd tegen Club NXT. Vanzeir kon al na vijf minuten de Brusselaars op voorsprong brengen na mistasten achteraan bij de bezoekers. Vlak na het openingskwartier kreeg Van Den Keybus de kans om vanaf de stip gelijk te maken. Moris stopte echter zijn elfmeter. Het doelpunt viel aan de overkant. Een voorzet vanaf links van Sigurdarson werd door Undav enig mooi in de winkelhaak geduwd. Nog voor de rust liet Baeten de aansluitingstreffer onbegrijpelijk liggen.
 2. Courtois steekt Zidane hart onder de riem: “We maakten goals zoals de trainer ze had voorspeld”
  Play
  La Liga

  Courtois steekt Zidane hart onder de riem: “We maakten goals zoals de trainer ze had voorspeld”

  Met een geweldige reflex op een al even geweldige poging van Lionel Messi had Thibaut Courtois zijn aandeel in de 1-3-zege van Real in de Clásico. In vlekkeloos Spaans benadrukte ‘El Muro Belga’ de prima teamspirit die heerst in de kleedkamer van ‘de Koninklijke’. En stak hij Zidane, na nederlagen tegen Cadiz en Shakhtar een geplaagde coach, nog even een hart onder de riem. “Dit shirt en dit embleem eist dat we elke wedstrijd het maximum geven. Vandaag heeft de ploeg veel gelopen, na twee zwakke wedstrijden. Het is geen makkelijke week geweest. We maakten vandaag doelpunten zoals de trainer ze had voorspeld. De ploeg staat achter de coach. De eenheid in de kleedkamer was nooit gebroken. Maar nu moeten we dinsdag ook winnen bij Gladbach.”