Nina Derwael met haar gouden medaille in Tokio.
Volledig scherm
Nina Derwael met haar gouden medaille in Tokio. © Photo News

Zoveel verdient Belgische atleet aan medaille op Olympische Spelen: meer dan Amerikanen, een pak minder dan veel Aziatische atleten

Olympische SpelenMet de gouden plak van Nina Derwael, haalde België al drie medailles binnen in Tokio. En dat levert voor de atleten een mooie beloning op. Het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) reikt dezelfde premies uit als vijf jaar geleden in Rio. Zo krijgt een Belgische olympiër 50.000 euro voor een gouden medaille. Wat blijkt: in vergelijking met andere landen ligt het Belgische prijzengeld nog best hoog. 

18 reacties

 • sonia lauwers

  2 maanden geleden
  Waar is het probleem? Belgen halen zelden gouden of zilveren medailles!
 • Bart Verwegen

  2 maanden geleden
  Toch relatief weinig geld als je nagaat hoeveel tijd en inspanningen het kost om op dat niveau te kunnen presteren.
 • stefan crama

  2 maanden geleden
  Zonder de bijhorende sponsoring en reclame die toch iets in de bus brengt zou je geen enkele atleet overhouden die zich alle dagen afbeult om op topniveau te zijn.
 • Peter Van Mol

  2 maanden geleden
  Die bedragen zijn bruto…
 • André Christiaens

  2 maanden geleden
  Een atleet heeft al voor 70% van zijn kunnen mee gekregen bij zijn geboorte, de andere 30% is door zijn gedrevenheid voor de sport - training - gezondheid, tot op een bepaalde grens kan je een snelheid ontwikkelen in het lopen - springen enz...meestal is het 1% meer niet te behalen en loop je tegen een muur en die muur 1% verduwen vraagt veel opoffering en tijd. Maar met veel te oefenen kan meer bereiken.
 1. Lior Refaelov straalt met Gouden Schoen naast Adrian, Mia en Gal: “Emotioneel, zij betekenen alles voor mij”
  Play
  Gouden Schoen
  6

  Lior Refaelov straalt met Gouden Schoen naast Adrian, Mia en Gal: “Emotioneel, zij betekenen alles voor mij”

  Heuglijk moment voor Lior Refaelov vlak voor de aftrap van Anderlecht - AA Gent. De Israëlische strateeg kreeg in het Lotto Park uit handen van onze chef voetbal Stephan Keygnaert de Gouden Schoen 2020 overhandigd. Mochten niet ontbreken op het appel: zoon Adrian, dochter Mia en zijn vrouw Gal. Opvallend: Refaelov (35) won de Gouden Schoen als speler van Antwerp, waarna hij vlak voor de start van Play-Off 1 een akkoord bereikte met paars-wit om van Antwerp naar Anderlecht te gaan. Eind januari, toen Refaelov in de finale top drie Onuachu en Holzhauser achter zich liet, kreeg hij een podiumexemplaar overhandigd. Vanavond mocht ‘Rafa’ een vergulde Gouden Schoen in ontvangst nemen.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”
  PREMIUM
  WK wielrennen

  Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”

  Na het voorspel, zondag het moment suprême van het WK wielrennen in ons land. De voorbije week heeft nog maar eens getoond dat onze volksaard gekleurd is door de fiets, zo merkt Hugo Camps op. En dat het WK geloof met zich meebrengt. Maar bovenal zag onze columnist weer eens hoe mooi België wel is. “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers.”