“Zinloos om je kwaad te maken op de reglementen. Het is de verdediger die in de fout ging bij goal Mbappé”: huisref Tim Pots over Franse ‘offsidegoal’

Nations LeagueDuidelijk voorbij de Spaanse verdediging, en toch telde de winnende treffer van Kylian Mbappé in de Nations Leaguefinale. Verontwaardiging alom, maar het heeft alles te maken met een ongelukkige deviatie van Eric Garcia. “Een belachelijke regel”, vindt onze analist Marc Degryse. In Spanje spreken ze van een schande. Huisref Tim Pots snapt de irritaties wel mààr: “Schaf die regel af en je krijgt andere problemen en discussies.”

81 reacties

 • Nico Vanden Buys

  3 dagen geleden
  Je staat buitenspel op het ogenblik dat de bal vertrekt. Wat een gezever dat een speler wanneer de bal onderweg is. Vroeger vlagde de grensrechter op het ogenblik dat de bal vertrok. Nu is het dat wanneer de speler die buitenspel staat de bal aanraakt. Als hij nog onderweg wordt aangeraakt door de tegenstrever ben je geen buitenspel meer. Wat een gezever, buitenspel op ogenblik dat de ban vertrek en daarmee gedaan.
 • Jo Nijs

  3 dagen geleden
  Pots maakt er zich gemakkelijk vanaf. Een terugspeelbal is toch helemaal iets anders dan deze bal hoor. Dus de remedie is zeker niet erger dan de kwaal. De verdediger staat ook met zijn rug naar Mbappe dus weet eigenlijk niet of die buitenspel staat of niet. Dus een verdediger moet eerst zien of de aangeschoten man buitenspel staat of niet. Niet, dan mag hij de bal pakken. Wel, dan moet hij de bal niet pakken eigenlijk. Niet simpel. Moet je ogen voor op je rug hebben.
 • Cedric Gobert

  3 dagen geleden
  Hoe scheidsrechters achter een regel als deze staan (en die met het verder spelen zoals met Gent een paar weken terug met die nieuwe fase) tart toch alle verbeelding? Als men nu zou zeggen dat men zo moet fluiten omdat de regels nu eenmaal zo zijn, ok, maar dat neemt niks weg van het feit dat het absurde regels zijn. Wordt ook absoluut niet comfortabel verdedigen als je die regel afschaft zoals Pots oppert, als het allemaal zo makkelijk was had de verdediger hier ook teruggespeeld hé man..
 • Alfons Detemmerman

  4 dagen geleden
  Dacht altijd dat buitenspel werd geconstateerd als de bal vertrekt. Begin van een nieuwe fase ? Morgen gaan ze zeggen dat er iemand een scheet had gelaten.
 • Hans Verelst

  4 dagen geleden
  Pots, het was buitenspel vanaf de bal vertrok, dus VOOR verdediger er aan komt.