AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Zijn vertrek was harde klap voor beleidsmakers van Anderlecht, vandaag debuteerde hij in hoofdmacht Man City: een kennismaking met Roméo Lavia (17)

Belgisch voetbalIn Drongen had Pep Guardiola hem op 14-jarige leeftijd al eens aan het werk gezien. In 2018 liet een toptalent met ‘sterk karakter’ van zich spreken op de KDB Cup, het toernooi van ene Kevin De Bruyne. Vandaag debuteerde Roméo Lavia (17) aan de hand van de Rode Duivel voor Manchester City. Jongensdroom.

12 reacties

 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Binnen een paar jaar ergens bij een middenmotter op de bank ...! Tegenwoordig zijn de rap allemaal messi's
 • Marc De Baere

  1 jaar geleden
  Kompany moest hem een kans gegeven hebben in eerste elftal dan had hij misschien gebleven.
 • Rudy Claes

  1 jaar geleden
  Binnen een tweetal jaren op de bank bij Nottingham Forest !
 • David Van Petegem

  1 jaar geleden
  Emile, opleiding wel, dan is het geld op.
 • johny mertens

  1 jaar geleden
  Hopelijk begint hij nu niet te zweven
 1. Anderlecht-spelers bekogeld met vuurwerkpijlen tijdens oefenmatch, nieuwe coach Riemer ziet paars-wit vanaf tribune gelijkspelen
  Voetbal
  8

  Anderlecht-spe­lers bekogeld met vuurwerk­pij­len tijdens oefenmatch, nieuwe coach Riemer ziet paars-wit vanaf tribune gelijkspe­len

  Kersvers hoofdcoach Brian Riemer zat nog niet op de bank voor de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta - waar Anderlecht op winterstage is. De Deen keek observerend toe vanop de tribune en zag hoe paars-wit - met onder meer Delcroix, Trebel en Refaelov aan de aftrap - al vroeg op achterstand kwam. Op het kwartier werd de partij enkele minuten stilgelegd nadat de Kreta-fans vuurwerk op het terrein gooiden. Kort na de rust scoorde Raman op aangeven van Sadiki de gelijkmaker na een mooie aanval. Verder kwam Anderlecht niet meer. Silva en Kana ontbraken. Vanaf maandag leidt Riemer de trainingen.